Núria Cervós, una dona refent en un món d’homes

La lluita feminista ha d’estar present els 365 dies de l’any. No solament pot centrar-se al voltant del 8 de maç. És per això que aquest dimecres volem entrevistar una lleidatana que fa més d’una dècada que es mou en un món d’homes. I al contrari del que moltes persones pensen, ha aconseguit llocs de responsabilitat a base de constància i esforç.

Ella és la Núria Cervós, consellera delegada i directora d’operacions de Cervós, una empresa familiar nascuda al Pirineu de Lleida dedicada al sector de la construcció des de l’inici de la seva activitat, l’any 1961. I la Núria hi forma part des de l’any 2011.

Però no sols això. Des de fa dos anys també ostenta el càrrec de presidenta del Gremi de Constructors de les Terres de Lleida, la primera dona a obtenir-lo. Ella té clar perquè se li va proposar el càrrec al seu dia: «El meu tarannà i el de la meva empresa van fer que fos jo a qui proposés el meu predecessor, el Josep M. Gardenyes. El fet de gestionar una petita-mitjana empresa familiar, i transmetre empatia amb els més petits, van ser factors claus en el meu nomenament».

Un món molt masculí

El sector de la construcció està format principalment d’homes. Però la Núria assegura que els impediments són més per edat i per falta d’experiència, que per ser una dona. «És cert que és un món molt masculí, però les dificultats que m’he trobat jo en la meva trajectòria han estat més per ser jove, que per ser dona», apunta. I afegeix: «La societat està a dia d’avui molt mentalitzada amb el fet que s’hi poden trobar dones en tots els càrrecs. Quan et sents segur amb allò que fas, els homes et respecten com a tal».

La Núria Cervós explica que no ha patit cap situació incòmoda pel fet de ser dona. No obstant, sí que assegura que a peu d’obra, s’han donat algunes situacions amb persones d’altres cultures, «cultures que van més endarrerides que nosaltres amb el concepte que tenen sobre la dona». Si més no, considera que aquest fet no és un problema que l’aturi per poder desenvolupar la seva feina amb total normalitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Sense sostre de vidre

En l’entorn en el qual la Núria es mou, no es percep el sostre de vidre. Assegura que no ha vist diferències entre homes i dones, ni tampoc dificultats del col·lectiu femení per accedir a un càrrec directiu. «Al contrari, a les empreses del nostre grup, els càrrecs directius estan ocupats principalment per dones -sis de deu-».

Així mateix, si ens fixem en altres empreses constructores lleidatanes, en molts casos, també estan liderades per dones. És el cas de Romero Polo, Infraestructures Romà i Sorigué, entre d’altres.

Accelera el Creixement

Des del passat mes de desembre, la Núria, juntament amb la seva germana Marta, formen part del programa Accelera el Creixement, de GlobaLleida, un programa d’acompanyament personalitzat a pimes durant nou mesos, a càrrec de persones expertes en diferents àrees de gestió empresarial, on s’elabora un pla de creixement i es dona suport a la seva execució.

«Avui dia, en la voràgine que vivim, està bé aturar-se per veure com pots treballar el creixement de la teva empresa i continuar endavant. Temes com el lideratge, la innovació, les noves tecnologies i la transformació digital són alguns dels aspectes que es tracten en aquestes sessions», apunta la Núria. I no sols això, la companyia compta també una coach individual que ajuda a l’empresa en la implementació de l’estratègia definida.

Des de LleidaDiari.cat us desitgem molts encerts!