Sense Categoria

El TS de Navarra confirma la condemna de ‘La Manada’

Avatar
  • desembre 5, 2018
  • 3 min read

El TS de Navarra certifica l'abús sexual dels membres de 'La Manada'  | Cedida

 

La Sala Civil del TS de Navarra confirma la condemna per abús sexual als cinc membres del grup sevillà 'La Manada'. El tribunal opta per mantenir la condemna de 9 anys de presó per abús sexual, que ja havia imposat la Sala Segona de l'Audiència de Navarra. 

 

La sentència, que com informa el mateix tribunal pot ser recorreguda al Tribunal Suprem, ha estat dictada per cinc magistrats, entre ells el president del TS de Navarra Joaquín Galve,  i no tres com acostuma a ser habitual.  A més compta amb el vot particular contrari de dos dels jutges que han demanat 14 anys i 3 meses per un delicte d'agressió sexual

 

Confirmen una relacions no consentides sense violència 

Tot i que el dictamen judicial explica que les imatges gravades demostren que les relacions sexuals no van ser consentides, dubta que existís la intimidació necessària per poder qualificar els actes jutjats com a agressió sexual o violació.  Els tres magistrats, amb el seu vot majoritari, afirmen que no es pot assegurar que es produís «una acció intimidatòria o amenaça dels processats, expressa o tàcita»

 

 

Valorant totes les proves, la majoria de la Sala va descartar qualsevol intimidació i amenaça, apreciant una situació de prevalença o superioritat per part dels cinc joves sevillans cap a la jove madrilenya. Davant «la subtil línia divisòria entre la intimidació i la prevalença», el tribunal ha decidit aplicar el principi «in dubio pro reo», que en cas de dubte aplica els criteris que més beneficien els processats.  

 

El vot particular parla d'un acte «de coacció i intimidació»

Dos dels magistrats, en canvi, consideren provats que els membres de 'La Manada' van cometre «un acte d'intimidació i coacció creat per tots ells», desmentint la versió d'aquests. Aquests haurien preparat una trampa a la víctima davant «la nul·la possibilitat d'aquesta de fugir o escapar». Per tant, especifiquen que existeixen «els elements subjectius i objectius necessaris i precisos» per una condemna per agressió sexual. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *