Els Reis d’Orient porten novetats a la cavalcada de Lleida

Els Reis d’Orient porten enguany moltes novetats a la Cavalcada de Lleida. La ciutat ja és a punt per rebre Ses Majestats, que arribaran a l’estació de ferrocarril de Lleida amb el tren de la Pobla a les 17.05 hores del 5 de gener. Tot seguit, la cavalcada sortirà a les 18 hores des de la plaça Ramon Berenguer IV i farà el seu recorregut habitual d’altres anys, que recorrerà la Rambla de Ferran, l’avinguda Francesc Macià, l’avinguda Blondel, la plaça Espanya, l’avinguda Madrid per dirigir-se un altre cop per l’avinguda Blondel fins a la Paeria.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Serà al balcó de l’Ajuntament de Lleida, on el paer en cap lliurarà a Melcior, Gaspar i Baltasar les claus per accedir a les llars de tota la ciutat, però es recupera la recepció al Pati de la Paeria, tal com ha anunciat avui l’alcalde, Miquel Pueyo, en la presentació dels actes de la Cavalcada, juntament amb el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, i el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant.

 

En total, la Cavalcada comptarà amb onze carrosses que recorreran dos quilòmetres i té la implicació de 400 persones que vetllaran pel seu desenvolupament, incloent-hi els serveis tècnics, les forces de seguretat, els grups de música i d’animació de Lleida, col·lectius com Els Armats de la Sang i els Castellers de Lleida. S’hi repartiran en mà dues tones de caramels, aptes per a celíacs i lliures d’al·lèrgens. A més, s’ha consolidat el sorteig públic per seleccionar 51 infants, d’entre 6 i 12 anys, que acompanyaran els Reis Mags en diferents carrosses que faran el seguici.

El paer en cap ha posat en relleu que «tornarem a tenir una Cavalcada sense mascaretes i, a més, incorporem una novetat que obrirà el recorregut com és l’espectacle ‘Yeti, la bèstia de les neus’ creat i produït per la companyia Campi Qui Pugui». A més, com és habitual, la Cavalcada es converteix en un espectacle itinerant amb la participació de diferents companyies de carrer i grups de música, a més de les carrosses de l’Estel, el servei postal, els regals i el carbó, així com les comitives de cada Rei. La dels Avions que acompanya el Rei Gaspar i les Barques al Rei Baltasar i clou la comitiva la carrossa dels Dormilegues i el camió històric dels Bombers, ha explicat el regidor Amor.

 

L’alcalde ha destacat la feina dels responsables del departament de Festes i «d’entitats i col·lectius molt diversos de la ciutat, que faran un gran esforç per generar aquest espectacle que omple els carrers d’il·lusió com és la Cavalcada de Reis».

Espectacle ‘Yeti, la bèstia de les neus’

Durant la roda de premsa de presentació de la Cavalcada 2033 l’alcalde ha anunciat la incorporació d’un nou element: l’estrena de l’espectacle ‘Yeti, la bèstia de les neus’, produït per la companyia Campi Qui Pugui. Serà un espectacle itinerant de carrer de mitjà/gran format, una aventura visual plena de fantasia, amb un toc d’humor i un rerefons social sobre la sostenibilitat i convivència amb la natura. El canvi climàtic amenaça de destruir el món tal com el coneixem i una bèstia que fuig del desgel amb els seus petits yetis ens avisen que alguna cosa està passant.

 

Aquesta família de yetis busca una nova llar i passaran per la ciutat després de deixar les muntanyes. Una família bestial i adorable, que només esperen ser benvinguts i que busquen un lloc fred per viure. El canvi climàtic està afectant el món tal i com el coneixem. I fins i tot més enllà del que som conscients.

 

La companyia utilitza la mitologia i la fantasia per posar de manifest un problema que afecta el món sencer, a l’ecosistema que ens envolta. El regidor Amor ha explicat que serà un espectacle molt diferent, que no deixarà ningú indiferent i creat per talent local.