Acord favorable: Els Bombers rebran millors condicions laborals i de gènere

El Govern ha aprovat un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. La mesura contempla ampliar el permís de paternitat i maternitat o per adopció als membres del cos monoparentals i també estableix un nombre d’hores recuperables mensuals per endometriosi o menstruació dolorosa. Així mateix, també s’ha aprovat adaptar el lloc de treball per embaràs i ampliar la flexibilitat horària per motius de conciliació fins als catorze anys dels fills.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En l’acord també es defineix la creació d’un complement de solapament per compensar el temps emprat entre la finalització d’un torn de treball i la continuïtat de l’entrada del nou torn. Aquest complement especial compensa el reconeixement del personal del cos com a treballadors nocturns o l’inici de l’aplicació del Pla de carrera Professional del Cos de Bombers.

El Govern també ha inclòs el compromís d’arribar als 3.300 efectius del cos l’any 2026 i als 3.600 l’any 2030. Tot això, mantenint el ritme actual de convocatòries anuals que fa el departament d’Interior de 250 places per a Bombers. El pacte és fruit de mesos de negociació entre totes les organitzacions sindicals del cos de Bombers i el departament d’Interior.

Finalment, l’acord estableix que Interior es compromet a reforçar la integració de la Prevenció de Riscos Laborals del cos de Bombers a les instal·lacions, equipaments i materials, als vehicles i a les activitats operatives i de formació i entrenament.