Noves mesures que ajudin a infants i adolescents

El Parlament s’ha compromès a impulsar mesures que promoguin una major i més eficient inversió en la infància en una declaració de la Junta de Portaveus amb motiu del Dia Mundial de la Infància. Al text, del qual se n’ha fet lectura en el ple, la cambra es compromet a escoltar les preocupacions i necessitats dels infants i adolescents i a incloure-les de manera transversal en l’acció política. 

També a promoure les accions necessàries per a complir els objectius de desenvolupament sostenible i l’Acord de París. I desplegar accions i aconseguir resultats a favor de la infància en tots els nivells. Hi han firmat tots els grups, excepte Vox. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La declaració constata que els infants i adolescents “s’enfronten avui a múltiples desafiaments, com la pobresa i les desigualtats, la crisi climàtica, la violència, les conseqüències de la pandèmia de covid, guerres com la d’Ucraïna o el creixement dels discursos d’odi”. I assenyala que aquests “desafiaments” situen milions de nens en una situació “extremadament complicada” i “comprometen” el seu benestar, les oportunitats de desenvolupament i supervivència. 

El text també apunta que la cambra es conjura per “escoltar les preocupacions i necessitats” dels adolescents i dels nens, i a incloure-les d’una manera transversal en l’acció política, “promovent la seva participació per a dissenyar, conjuntament amb ells, les estratègies per a la recuperació de la crisi“.  

Finalment, el Parlament també garanteix que tindrà en compte, en “les decisions relatives a la crisi i la recuperació que tinguin impacte sobre la infància i l’adolescència”, els principis rectors de la Convenció sobre els drets de l’infant.