Comarques

Almacelles anuncia les seves noves inversions de cara el 2023

El ple ha aprovat els pressupostos que ascendeixen a 6,4 milions d'euros, 300.000 euros més que al 2022

Marta Romera
  • desembre 27, 2022
  • 3 min read
Almacelles anuncia les seves noves inversions de cara el 2023

El ple de l’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat inicialment aquest dijous, amb els vots a favor de l’Equip de Govern d’Units per Almacelles i l’abstenció d’ERC, Amunt Almacelles, Almacelles en Comú i el PSC, el pressupost per al 2023 que ascendeix a 6,4 milions d’euros, 300.000 euros més que l’exercici anterior, i dels quals 1,6 es destinaran al capítol d’inversions «per fer millores en els serveis municipals, com la reforma de les piscines, els pressupostos participatius o el nou polígon», explica l’alcaldessa Vanesa Olivart. Segons la primera edil, «per al proper exercici econòmic, hem augmentat el capítol de personal, que suposa gairebé la meitat del pressupost municipal, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les almacellenques i almacellencs, un municipi de 8.000 habitants que necessita més personal tècnic per tal que les tasques administratives es puguin fer amb més celeritat i eficiència».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La corporació almacellenca ha donat llum verda a uns pressupostos municipals que contemplen 1,6 milions d’euros d’inversions que s’executaran de la següent manera. D’una banda, el consistori preveu invertir un total de 451.587,35 euros, distribuïts en la rehabilitació de les piscines municipals (126.587,35 euros), l’execució de les propostes guanyadores dels primers pressupostos participatius (50.000 euros), mobiliari urbà (6.000 euros), elements de transport (3.500), al centre de dia (200.000 euros) i altres inversions associades al funcionament dels serveis municipals (65.500 euros).

 

«Hem inclòs, tal com vàrem anunciar des de l’equip de govern, la reforma de les piscines i els projectes dels pressupostos participatius, així, seran projectes que podrem executar perquè ja estaran pressupostats», destaca Olivart.

Inversió del romanent del 2022

D’altra banda, l’Ajuntament preveu invertir 1,2 milions procedents del romanent de l’exercici econòmic de 2022 i inclòs en el pressupost municipal per a l’any que ve i que es destinaran al desenvolupament del nou polígon SUD-11, a inversions la canonada del cementiri i de l’escorxador, millores en el ferm del camí del cementiri, pavimentació dels carrers, el projecte dels horts urbans, el reg asfàltic de camins i a la construcció del primer parc caní del poble.

 

«Continuem apostant per la millora dels serveis per a totes les almacellenques i almacellencs, amb qui estem compresos, apostant pel nou polígon industrial, el parc caní i l’enllumenat del camí de l’escorxador, especialment en les hores nocturnes, perquè els joves puguin arribar en les millors condicions a l’equipament públic, incrementant, així, la seguretat del municipi», concreta Olivart, qui afegeix que «hem pressupostat també l’asfaltatge del camí del cementiri per incrementar la seguretat d’aquesta via, i també destinem una partida de mobiliari urbà per a garantir el seu manteniment», afegeix l’alcaldessa.

 

Pel que fa a l’augment del capítol de personal, «suposa gairebé la meitat del pressupost municipal del 2023, una previsió necessària per a Almacelles, ja que és un poble que ha crescut molt i les almacellenques i almacellencs mereixen una atenció i servei administratiu eficient», conclou Vanesa Olivart.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *