Les Borges crea noves ajudes de fins a 1.000 euros per a autònoms i empreses

Les Borges Blanques

Les Borges Blanques | Cedida

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat una nova convocatòria per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses que contractin personal durant aquest 2019. S'estableix una ajuda de fins a 1.000 a les persones físiques o jurídiques que contractin treballadors a jornada completa i 500 euros si contracten joves en pràctiques per una durada mínima de sis mesos.

 

Tindran la condició de beneficiaris d'aquesta subvenció, les empreses que tinguin la seva seu social al municipi de les Borges Blanques que contractin nou personal amb una durada mínima d'un any o contractin joves en pràctiques amb una durada mínima de sis mesos, al llarg d'aquest 2019.

 

Cal tenir en compte que, en cas de treballadors que no es contractin a jornada completa, l'import de la subvenció es reduirà proporcionalment a la seva jornada de treball. La dotació econòmica total de la convocatòria és de 15.000 euros. Les persones interessades poden presentar les sol·licituds de l'1 al 30 de novembre de 2019, ambdós inclosos.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Antecedents

Cal recordar que, en la convocatòria passada, es van presentar nou sol·licituds d'empreses i quatre d'autònoms i es van demanar subvencions per un valor de 14.300 euros per a la contractació de fins a 18 nous treballadors.

 

Aquesta ajuda se suma a les subvencions de fins a 5.000 euros que ha posat en marxa el consistori aquest abril i que tenen la finalitat d'incentivar l'activitat comercial a la capital de les Garrigues. En concret es finançarà, amb un 30%, 40% o 50% del cost total, les persones físiques o jurídiques que realitzin inversions les Borges per a la implantació de nous establiments comercials i de negocis o per a l'ampliació, reforma o millora de les instal·lacions i equipaments dels comerços existents.

 

Les Borges incentiva l’ocupació amb la contractació de 18 nous treballadors

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de tretze sol·licituds de subvenció d'empreses i autònoms, amb seu al municipi, per haver contractat divuit nous treballadors durant el 2018. Es tracta de la nova línia de subvencions que va posar en funcionament el consistori borgenc durant el novembre i que comptava amb una partida inicial de 15.000 euros.

 

En concret s'han presentat nou sol·licituds d'empreses i quatre d'autònoms que demanen ajuts per haver contractat fins a divuit nous treballadors. Cal recordar que, per cada nou empleat, l'Ajuntament establia una subvenció de fins a 1.000 euros (amb un màxim de dos nous contractes per empresa) si la incorporació laboral era a jornada complerta, i 500 euros si es tractava de la contractació de joves per realitzar pràctiques d'una durada mínima de sis mesos.