Tàrrega inicia les obres de millora de la zona d’estacionament gratuït

Imatge de l'inici de les obres

Imatge de l'inici de les obres | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat les obres de millora de l'àrea d'aparcament gratuït situada a l'avinguda de l'Onze de Setembre. La superfície del terreny, actualment amb ferm de terra, s'arranjarà aplicant una capa de paviment asfàltic. Al mateix temps, i per a guanyar més llocs d'aparcament, se suprimiran els dos talussos presents al recinte, el qual quedarà a un sol nivell.

 

En total, l'àrea d'estacionament ocuparà una extensió de 6.300 metres quadrats i donarà cabuda a 220 places d'estacionament (actualment són 150). Dins el projecte de condicionament també s'ha integrat una parcel·la limítrof de 781 metres quadrats, de titularitat privada, la qual s'expropià de mutu acord amb els propietaris.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Condicionarà així un espai públic que registra plena ocupació gairebé cada dia

La Regidoria d'Urbanisme ha adjudicat els treballs a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis SAU per un import de 132.472 euros (IVA inclòs). La inversió compta amb un ajut de 110.000 euros concedit per la Diputació de Lleida. La capital de l'Urgell condicionarà així un espai públic que registra plena ocupació gairebé cada dia i es proporcionarà més comoditat als usuaris.

 

Els accessos al recinte des de l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de La Solana també s'arranjaran. A més, s'instal·larà mobiliari urbà, senyalització i una major dotació d'enllumenat amb 12 nous projectors de tecnologia LED.

 

El recinte es tanca als vehicles mentre durin les obres

Els treballs, que tenen un termini d'execució de tres mesos, han començat amb els moviments de terres per eliminar els talussos. Alhora es du a terme la instal·lació al subsòl d'una conducció que evacuarà les aigües pluvials. Una part de l'àrea d'estacionament s'ha tancat avui dijous als vehicles i es preveu que a partir de demà divendres ja no es pugui aparcar en tot el recinte, fet que es perllongarà mentre durin les obres. Els usuaris disposaran d'alternatives properes per estacionar els vehicles de forma gratuïta, com és el cas de l'esplanada del castell o la plaça de les Bòviles.

 

Mantindrà el seu caràcter gratuït

L'àrea d'aparcament de vehicles de l'avinguda de l'Onze de Setembre mantindrà el seu caràcter gratuït sense límit horari. Els treballs esmentats suposaran una millora de la mobilitat en una zona pròxima al centre històric i comercial de la ciutat. En aquest mateix sector de la ciutat, s'hi localitzen també diversos equipaments públics i privats com l'Escola d'Arts Ondara, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Associació Alba o l'Hospital-Residència Sant Antoni entre altres.