Ja pots consultar les exposicions de la nova temporada de CaixaForum Lleida

La directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, Elisa Durán, i la directora de l’Àrea d’Exposicions i Col·lecció de la Fundació “la Caixa”, Isabel Salgado, han presentat la programació expositiva de la institució per a la temporada 2023-2024. Han participat en l’acte el director del Museo Nacional del Prado, Miguel Falomir, el xef i cineasta José Luis García Berlanga, i la directora de Comunicació del Museo Paleontológico Egidio Feruglio (MEF), Florencia Gigena. També hi han estat presents els directors dels centres CaixaForum i del Museu de la Ciència CosmoCaixa. La xarxa CaixaForum i CosmoCaixa constitueix un model únic de divulgació del coneixement, la cultura i la ciència com a motor de progrés de la societat. La nova temporada transcorrerà sota el lema Creixem en la cultura. Aquesta temporada la Fundació “la Caixa” presenta un total de 34 títols expositius, que es podran visitar als centres CaixaForum i al Museu de la Ciència CosmoCaixa, com també a les mostres itinerants que viatjaran per més de 80 ciutats d’Espanya i Portugal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, resumeix així la nova programació: «La Fundació “la Caixa” planteja aquesta nova temporada com un espai de reflexió crítica que connecta amb temes de gran impacte social que afecten i preocupen l’ésser humà contemporani amb una mirada transversal que segueix unint art i ciència cada vegada d’una manera més consolidada. A través de les nostres exposicions, activitats i iniciatives digitals, el públic gaudirà d’un divers ventall de propostes que busquen arribar al nombre més alt possible de persones, sempre amb la mateixa finalitat: afavorir la integració i la cohesió social a través de la cultura».

 

En línia amb la programació dels últims anys, la Fundació “la Caixa” continua treballant en la divulgació cultural, de l’art i de la ciència, d’una manera transversal i complementària. Així, CaixaForum i el Museu de la Ciència CosmoCaixa consoliden el seu treball en una única xarxa i sumaran exposicions que es podran veure a diferents punts del territori. Les novetats principals de la temporada es concreten en 10 estrenes expositives que s’obren a múltiples formes d’expressió artística a través de l’art, la paleontologia, la història, la música, la fotografia o el cinema, entre d’altres.

CaixaForum Lleida acollirà dues noves exposicions la temporada 2023-2024

Per començar la temporada, a partir d’aquest setembre CaixaForum Lleida acollirà Miralls. Dins i fora de la realitat, on els visitants se sorprendran en descobrir les propietats dels miralls, la física i les matemàtiques que hi ha rere seu i com han servit per construir tota mena d’instruments —entre els quals els telescopis— amb l’objectiu d’explorar l’univers i comprendre els orígens del nostre planeta. L’exposició constitueix una imaginativa forma de donar a entendre que la realitat es pot observar des d’òptiques diferents. En aquesta mostra, els miralls són l’objecte museogràfic a través del qual, de manera totalment interactiva, es fa patent l’important paper que tenen en diferents àmbits de la ciència, de la cultura i de la vida en general.

 

A més, al mes de maig arribarà a CaixaForum Lleida l’exposició Còmic. Somnis i història per reivindicar aquest art com a eina de reflexió sobre el present i el futur, i com a poderós mitjà de creació de realitats paral·leles, mons imaginaris, utopies i distòpies. Aquesta exposició presenta l’obra dels grans mestres universals i també de clàssics del còmic del nostre país, que ha vist emergir guionistes i dibuixants reconeguts internacionalment. Des dels orígens, a principis del segle XX, el còmic ha esdevingut un mirall de la realitat i ha mostrat aspectes que passaven desapercebuts en les altres arts.