Nova protesta massiva a Lleida per demanar la llibertat de Junqueras i la resta de presos

La concentració de suport a Oriol Junqueras i la resta de presos a la plaça Sant Joan de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La plaça de Sant Joan de Lleida va viure aquest dijous al vespre una nova protesta massiva de persones que van demanar la llibertat del vicepresident cessat pel 155, Oriol Junqueras, i també del conseller Joaquim Forn, l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

 

La concentració es va fer al voltant de l'arbre de Nadal que hi ha en aquesta emblemàtica plaça de la capital de Segrià, on es  van sentir consignes a favor de la «llibertat dels presos polítics» i també a favor de la república catalana. L'acte va comptar amb la lectura del manifest que s'ha llegit a la resta de ciutats de Catalunya on s'han fet concentracions similars.

L'encarregat de llegir el manifest va ser l'activista lleidatà Josep Maria Currià i també la coordinadora de l'ANC a Lleida, Rosa Burrell. Al manifest es va fer especial incís en la situació de Junqueras, que aquest dijous ha tornat a declarar davant la justícia espanyola i que aquest divendres ja s'ha anunciat que seguirà a la presó. En aquest sentit, es va recordar la tasca que ha fet al capdavant de la conselleria d'Economia amb xifres favorables als números del Govern com la reducció del dèficit o l'augment de les exportacions en l'economia catalana.

 

Abans de llegir el manifest la multitud de persones congregades va estar cridant durant més de cinc minuts «llibertat presos polítics». Després del manifesta es van fer consignes a favor de la república catalana i es van cantar 'Els Segadors'. A la concentració es van poder veure líders de partits com ERC, el PDeCAT i la CUP, i també membres d'entitats com l'ANC, Òmnium Cultural i altres de caire cultural de la ciutat de Lleida.

Una pancarta de 'Llibertat presos polítics' i diversos representants polítics aguantant-la a la concentració de suport a Oriol Junqueras

Una pancarta de 'Llibertat presos polítics' i diversos representants polítics aguantant-la a la concentració de suport a Oriol Junqueras | LleidaDiari.cat