La Mariola estrena pista poliesportiva

La Mariola ha estrenat aquest dijous 23 de març una nova pista poliesportiva situada al carrer de la Mercè. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la inauguració d’aquest nou equipament que a partir d’ara lluirà una imatge gràcies als treballs que s’hi han realitzat en el marc de la 3a edició del projecte 40×20: Art. Esport. Comunitat, un projecte transversal impulsat pel Departament de Joventut amb la implicació de diferents regidories.

En aquesta acció artística comunitària han participat 85 joves en la fase dels tallers participatius i 270 joves vinculats i vinculades a diferents entitats i serveis de la Mariola, així com joves de diferents projectes de l’àrea municipal de Joventut i 23 entitats i grups. El projecte ha estat coordinat artísticament per la cooperativa TransformaREM SCCL, de la mà dels artistes urbans Foxy i Llukutter.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pueyo ha explicat que el projecte té com a objectius principals dignificar els espais esportius de la ciutat per fer-los atractius, promoure la ciutadania activa i compromesa i afavorir la convivència entre els ciutadans i ciutadanes. També els de difondre la pràctica esportiva a l’aire lliure i els hàbits de vida saludables i fomentar les actituds cíviques envers els equipaments públics. «De tot això se’n deriva el resultat que veiem avui», ha conclòs.

 

El projecte ha tingut diferents fases: reunions amb entitats i municipals del barri, un procés participatiu obert per triar el disseny que es volia pintar en aquest espai, els treballs de pintura horitzontal on han participat entitats, grups i persones del barri i, finalment, la posada en funcionament de la pista que celebrem avui.

 

Per primera vegada, en un dels projectes del 40×20, s’ha de destacar el patrocini d’una empresa lleidatana molt vinculada a l’esport i, a més, veïna de la pista. Es tracta d‘Unipreus que ha esponsoritzat la pista i ha col·laborat en el projecte.

Aquesta iniciativa ja ha executat dos projectes més de pintura horitzontal en els darrers anys. El 2021 es va pintar la Pista del Parc de Santa Cecília i l’any 2022 es va pintar la Pista de La Panera, que es va estrenar recentment.