La 21a edició de Municipàlia reunirà a Lleida 300 expositors i acollirà més de 40 activitats paral·leles

La 21a edició de Muncipàlia, saló internacional d'equipaments i serveis municipals, que es durà a terme del 19 al 21 d'octubre a Fira de Lleida, assolirà la plena ocupació, amb la presència de 300 expositors repartits entre els 21.500 m2 de superfície del recinte.
 

Municipalia se celebrarà conjuntament amb la 5a edició d'Innocamping i ambdós salons acolliran més de 40 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, presentacions i conferències, entre d'altres. La fira serà presencial i, per això, es mantindran les mesures sanitàries que ja van permetre celebrar Sant Miquel.
 

Les reserves als hotels de Lleida arriben al 100% d'ocupació els dies en què es farà Municipàlia, cosa que denota l'interès d'expositors i visitants pel certamen. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat durant la presentació de Municipàlia 2021 que el saló és «una cita obligada per al món municipalista» i la «vocació internacional» del saló. Així, ha posat en relleu el paper del certamen com a aparador d'equipaments i serveis per als municipis, però també el de fòrum, punt de trobada i d'intercanvi d'experiències entre els ens locals. 
 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha remarcat que Municipàlia és una fira referent a l'Estat i internacional on els ajuntaments poden conèixer de primera mà les novetats en béns i serveis dirigides als municipis.

 

 

La 21a edició de Municipàlia reunirà a Lleida 300 expositors i acollirà més de 40 activitats paral·leles

Pla obert de la presentació de Municipàlia 2021, amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn; el delegat del Govern, Bernat Solé; Jaume Saltó, i Oriol Oró | LleidaDiari.cat

 

Dos salons i 21.500 m2

Municipàlia, conjuntament amb el saló professional Innocàmping, dedicat als serveis i equipaments a l'aire lliure, oferirà 300 expositors, xifra similar a la del 2019, vinguts de Catalunya, de la de la resta de l'Estat i de l'estranger. Per tal d'atendre la demanda de superfície coberta per part dels expositors, es tornarà a instal·lar una carpa coberta de 1.000 m2 davant del pavelló de vidre. En total, els dos salons ocuparan una superfície d'exposició bruta de 21.500 m2. Ambdós salons, que se celebren biennalment, s'adrecen a professionals i l'entrada és gratuïta tot i que cal reserva prèvia.
 

Fira de Lleida mantindrà les mesures que ja va implantar a la Fira de Sant Miquel per tal de garantir la seguretat sanitària tant d'expositors com dels visitants, tot i que amb el relaxament de les restriccions a Municipàlia i Innocamping es podran assolir aforaments dels 100% en les activitats programades. Entre altres, es controlarà mitjançant l'ús de càmeres amb intel·ligència artificial els fluxos de persones al recinte per evitar aglomeracions i l'ús de la mascareta. A la vegada, en tot el recinte firal hi hauran diferents punts d'higienització. 

 

Més de 40 activitats paral·leles

En el marc de Municipàlia i Innocamping s'han previst més de 40 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, presentacions, conferències, sessions de treball o demostracions, entre altres. Cal destacar la missió internacional inversa amb Llatinoamèrica, que comptarà amb la participació d'una trentena de càrrecs electes de set països (Argentina, Bolívia, Perú, Mèxic, el Salvador, República Dominicana i Equador). 
 

El certamen dedicarà una especial atenció a temàtiques com ara la sostenibilitat, ciutats intel·ligents i a l'Agenda 2030. En aquest sentit, es farà la 4a missió tècnica internacional dedicada enguany a les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats. La Federació Catalana de Municipis presentarà el programa de suport als ajuntaments en projectes europeus, Info Europa, i també es presentarà el nou Consorci Local per a la Mobilitat, entre moltes altres iniciatives, solucions o serveis encarats als municipis. 

De la seva banda, la Diputació de Lleida i la Generalitat organitzen un jornada per plantejar accions per lluitar contra el despoblament en l'entorn rural. Així mateix, la diputació lleidatana obrirà una Oficina d’Informació als municipis durant la fira Municipalia on tècnics de Promoció Econòmica atendran consultes dels consistoris sobre les tramitacions dels ajuts Next Generation o dubtes personalitzats dels diferents programes d'ajut de la institució.