La Noguera i el Pallars Jussà, escenaris «d’una de les curses més dures de la península Ibèrica»

Guàrdia de Noguera i Àger acolliran aquest cap de setmana la 10a edició de la Montsec Ultra Trail (MUT), els dies 5 i 6 d’abril, en les distàncies de 96, 45 i 21 km. Donades les seves característiques tècniques, s’atorga al recorregut llarg de la MUT la qualificació puntuable per participar a l’Ultra Trail del Montblanc, considerada el ‘campionat del món’ de l’especialitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

300x600-neu

S’espera la participació d’uns 500 atletes d’arreu de Catalunya i l’Estat espanyol, França, Itàlia, Andorra, Dinamarca, Polònia, i fins i tot de l’Uruguai o Argentina. Entre els inscrits destaca l’andorrà Lluís Sanvicente; el balaguerí Carlos Bartrina, o el recent guanyador de la Transgrancanaria, el romanès Raul Butaci, entre d’altres. Respecte anteriors edicions s’ha incrementat el nombre d’atletes femenines a la mitja i la marató en un 15%, mentre que ha baixat la de la trail. Així, hi haurà 250 participants en la mitja; 205 a la marató i 90 a l’ultra.

La sortida de l’Ultra Trail es farà a les 00h. del 6 d’abril; la de la Marató, a les 9h., i la de la Mitja/Marxa, a les 9:15. La sortida de l’Ultra, es farà des de Guàrdia de Noguera, mentre les de la marató i la mitja es faran des del Càmping Vall d’Àger. L’organització té prevista l’arribada del primer corredor de la Mitja a les 11:15h., aproximadament; a les 13:15h., del primer participant de l’Ultra Trail, i a les 14h., del primer de la Marató.

En totes les edicions, l’objectiu és assolir un repte esportiu i muntanyenc, a més de gaudir de paisatges i racons insòlits per la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà, camins de la Serra del Montsec, Serra del Montsec d’Ares i de l’Estall, Àger, Alsamora, Rúbies, Castell de Mur i per l’entorn natural del congost de Mont-rebei. El president del Club Atlètic Ultra Lleida i director de la cursa, Dani Delgado, ha assegurat a la roda de premsa de presentació que la cursa és «segurament la més dura que s’organitza a la península Ibèrica».

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Diputació, Sandra Castro, ha ressaltat que «serà un moment ideal per als atletes i esportistes de muntanya que participin en la cursa per gaudir dels nostres paisatges, dels de la Noguera i el Pallars Jussà». En aquesta línia també s’ha manifestat Miquel López, alcalde de Guàrdia de Noguera, assenyalant que es tracta de la primera vegada que la cursa surt des del municipi de Castell de Mur i que la carrera permet vertebrar dues comarques, fent-les presents entre els participants.

D’altra banda, l’organització de la cursa compta amb la col·laboració d’un equip de voluntariat de 85 persones, en tasques que van des dels d’avituallaments o l’assistència durant la cursa fins al suport tècnic de marcatge. A banda de la cursa esportiva, també s’oferirà un programa d’activitats, visites culturals, excursions, o simplement la possibilitat d’anar seguint el recorregut marcat en els diferents punts de control i avituallament de la cursa.