Arriba una nova Mollerussa Lan Party plena de novetats

La Mollerussa Lan Party (MLP) obrirà les portes de la seva 15a edició aquest dijous dia 3 de novembre i fins diumenge dia 6, en una convocatòria que recupera els quatre dies de durada, novetats en el seu contingut i es marca com a objectiu assolir la xifra dels 500 inscrits.

Així ho han detallat aquesta setmana en roda de premsa l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel director de l’ens firal, Xavier Roure, i els representants de l’Associació Mollerussa Lan Party, Edu Roca i Eric Garcia. Solsona, que s’ha referit a novetats importants i normalitat, ha agraït a l’Associació Mollerussa Lan Party i a l’equip de persones que configuren aquest col·lectiu, la seva feina, sense la qual «no seria possible» el certamen.

Pel que fa a les novetats, la trobada vol fer un pas més enllà en l’aspecte tecnològic i no cenyir-se als videojocs. En aquest sentit, el membre de l’Associació Mollerussa Lan Party, Eric Garcia, ha explicat que una de les activitats d’enguany entre els assistents serà un concurs d’imatges creades amb intel·ligència artificial, per a la qual cosa es comptarà amb la col·laboració de la nova xarxa social Ironia.club.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El contingut d’enguany inclou un taller de teclats mecànics, dissabte a les cinc de la tarda, així com la xerrada Ciberseguretat, xarxes i gestió transversal, adreçada a professionals i empreses i organitzada per la firma Optimum TIC, uns dels patrocinadors de la trobada de Mollerussa. Aquesta ponència anirà a càrrec de per Rosa Ortuño, CEO i especialista en ciberseguretat des de fa més de vint anys, i es desenvoluparà divendres dia 4 a partir de les onze del matí.

 

El portaveu de l’Associació Mollerussa Lan Party, Edu Roca va posar en valor que aquesta és la primera vegada que es programa una activitat dirigida al món empresarial. Durant la presentació de l’edició d’enguany, els organitzadors van destacar també l’increment de tornejos respecte de l’any passat, amb un total de vuit campionats (League of Legends, Fifa 2023, Age Of Empires IV, Valorant, PokerLan, Teamfitght Tactics, Starcaft II i Figting Ultimate Aliance), així com la recuperació dels premis en metàl·lic, per una suma de 3.650 euros i uns 2.000 euros més en premis en material informàtic. Dissabte a la tarda (17 h) també es portarà a terme un taller de teclats mecànics.

 

Per la seva part, el director de l’ens firal, Xavier Roure, s’ha mostrat satisfet per la recuperació de la normalitat en la trobada tecnològica alhora que ha valorat l’aspecte relacional que aporta poder fer de forma presencial la party, després que el 2020 s’hagués de fer virtualment per la pandèmia i el 2021 amb mesures de prevenció.

D’altra banda, la lan rebrà divendres al matí la visita d’alumnes de grau mitjà d’informàtica de l’institut Almatà de Balaguer, interessats a conèixer les característiques tècniques de la xarxa informàtica de la trobada.

 

Així mateix, segons va explicar Edu Roca, es comptarà un any més amb la presència de la firma Gamesports Lleida, que portaran un simulador de realitat virtual de curses de cotxes i retransmetran per Twich en català les finals dels tornejos i les finals mundials del League of Legends, la matinada del diumenge.

Finalment, els assistents a la MLP podran provar, de la mà de Joan Lesan, el nou model del Drone de DJI AVATA, del qual es disposaran diverses unitats. Els representants de Fira de Mollerussa, Marc Solsona i Xavier Roure, han recordat també que amb la Mollerussa Lan Party es tanca el calendari firal d’aquest 2022, calendari que, per primer cop després de la pandèmia, s’ha pogut celebrar sencer, amb tots els certàmens previstos. La propera cita firal a la capital del Pla d’Urgell serà al mes de març amb la 150 Fira de Sant Josep.