Lleida

Arriba una nova edició de l’International Wine Business Meetings a Lleida

Marta Romera
  • octubre 18, 2022
  • 2 min read
Arriba una nova edició de l’International Wine Business Meetings a Lleida

La Cambra de Comerç ha programat els dies 17, 18 i 19 d’octubre la XVII edició de l’Internacional Wine Business Meetings, tres jornades d’intercanvi entre importadors i exportadors de vins i caves, que tindran enguany com a països convidats Polònia i República Txeca.

 

Els objectius principals d’aquesta XVII edició, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, són tres: donar a conèixer la qualitat i diversitat dels vins catalans entre els participants de Polònia i la República Txeca; crear llaços de relació entre empresaris, productors i els principals importadors del sector; i augmentar les exportacions de vins catalans a Polònia i República Txeca.

Durant els dies que dura l’Internacional Wine Business Meetings s’han programat diverses accions. Per una banda, reunions entre representants dels cellers i els importadors polonesos i txecs, que tindran lloc al Palau de Congressos- La Llotja els dies 18 i 19 d’octubre. Per altra banda, també s’han previst dinars-networking, així com visites privades a cellers, concertades durant els B2B entre cellers i importadors.

Per què Polònia i República Txeca?

Fruit dels bons resultats comercials de les anteriors edicions, part dels cellers participants en anteriors edicions van sol·licitar a la Cambra de Comerç de Lleida l’organització d’una trobada amb importadors d’aquests mercats.

 

Amb una dimensió de 1.533 milions USD l’any 2021, el mercat de vi a Polònia està en auge, aspecte que queda demostrat amb el fet que fins i tot en temps de pandèmia el sector ha crescut un 4,25% l’any 2020 i un 13,05% l’any 2021. Pel que fa a les previsions, s’estima que l’any 2025 el sector facturarà 2.420 milions USD (2.279MUSD en vins tranquils, 99 en escumosos i 42 en fortificats).

En aquesta línia, Polònia, amb un volum total d’importacions de 368 MSUD i 140.000 tones, és un mercat dominat pels vins italians amb un 30% de la quota de mercat, seguits dels vins alemanys (12,3%), francesos (12,2%), americans (12%) i espanyols (9,5%).

 

Per la seva part, el mercat de la República Txeca l’any 2021 va importar vins per valor de 180 milions USD, un 15% més que l’any anterior. Els principals proveïdors són Itàlia, Alemanya i França, seguits per Espanya.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *