Sense Categoria

La nova edició d’ExpoTren recordarà l’arribada del ferrocarril a Lleida

Avatar
  • març 6, 2020
  • 3 min read

Lleida ja es prepara per a una nova edició d'ExpoTren | Col·lecció A. Nebot

L'11a edició de Lleida Expo Tren, saló que tindrà lloc el 14 i 15 de març, commemorarà l'arribada del ferrocarril a Lleida amb una exposició de 100 fotografies històriques que van de la segona meitat del segle XIX a l'actualitat.

 

Amb el títol '160 Anys de la línia Barcelona-Lleida', la mostra organitzada pels col·leccionistes i experts en l'àmbit ferroviari Joan Solé i Antoni Nebot oferirà als visitants una perspectiva històrica d'aquesta important línia incidint en aspectes originals, curiosos o fins i tot tràgics, com l'accident del dipòsit de màquines de 1949, la gran nevada del 23 de febrer de 1944 o l'arribada de primer Talgo a la capital del Segrià, l'any 1967, fita recollida pel fotògraf Gómez Vidal.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una important mostra de fotografies

La mostra de fotografies que es podrà veure a la fira forma part de la col·lecció d'Antoni Nebot i està formada en un 60% per imatges del tram de la línia pertanyent a la demarcació de Lleida, tot i que també inclourà retrats curiosos com la de la primitiva Estació de França, punt de partida de la línia entre Barcelona i Lleida, quan encara no tenia aquest nom i pertanyia a la companyia Ferrocarriles del Norte.

 

Igualment, i entre moltes altres, hom podrà veure imatges de l'estació de Lleida originària, que va funcionar entre 1860 i 1930, any en què es va inaugurar l'actual. Cal dir que les fotografies pertanyen a diversos autors, molts d'ells lleidatans, i també en podrem trobar algunes d'anònimes.

 

El saló està organitzat per la revista MásTren

El saló Lleida Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l'Estat espanyol i del sud d'Europa, tindrà lloc als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb un horari que anirà de 10 a 20 h (dissabte) i de 10 a 14 h (diumenge). El saló està organitzat per la revista MásTren, amb la col·laboració de Fira de Lleida i el patrocini de l'Ajuntament de Lleida.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *