Lleida

Arriba una nova edició del Cucalòcum a Lleida. Consulta les novetats!

Contribueix a que els ciutadans i ciutadanes puguin conciliar vida laboral i vida familiar

Marta Romera
  • desembre 20, 2022
  • 4 min read
Arriba una nova edició del Cucalòcum a Lleida. Consulta les novetats!

Fira de Lleida i la Xarxa de Ludoteques i Llars d’Infants de Lleida han signat aquest dilluns un acord destinat de facilitar l’accés de tots els infants de Lleida, mitjançant la distribució d’entrades, al saló Cucalòcum-Cucaesport. Miquel Pueyo, president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida, ha dit que aquesta iniciativa pretén «estendre l’oci educatiu a tots els infants de Lleida, ja que el joc és un dret de tots els nens i nenes, i molt especialment si parlem de famílies desafavorides». Pueyo ha incidit en que Cucalòcum contribueix també a que els ciutadans i ciutadanes puguin conciliar vida laboral i vida familiar. Han formalitzat l’acord Miquel Pueyo i Sandra Castro, tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons ha explicat el paer en cap, amb la voluntat d’arribar al nombre més gran de famílies i facilitar la seva participació a Cucalòcum, les entitats signants oferiran una invitació a tots als nens i nenes usuàries de les ludoteques, escoles bressol municipals, Casals de Nadal, servei + Temps x tu, xarxa de Serveis d’Intervenció Socioeducativa i dels projectes d’educadors d’entorn als barris de Lleida.

 

Castro ha asseverat que l’acord implica la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i la de Persones, Comunitat i Agenda 2023, les quals faran difusió de l’acord entre tots els nens i nenes usuàries dels centres i serveis citats i farà arribar la invitació a les famílies facilitant-ne la promoció i participació.

 

Igualment, la regidora ha recordat que l’Ajuntament de Lleida distribuirà també una polsera especial entre els centres educatius especials de la ciutat de Lleida (Plançó, Esperança, Llar de Sant Josep, Aremi, Down Lleida) i entre les escoles bressol (en el cas d’infants atesos per equips d’atenció psicopedagògica) per tal que aquests nens i nenes amb necessitats especials puguin entrar al parc sense fer cues.

 

De la seva banda, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha incidit en que aquest acord referma el vessant solidari de la Fundació Fira de Lleida, «una entitat destinada bàsicament a dinamitzat l’economia, però que mai ha deixat de banda els temes socials».

 

En total, Fira de Lleida aportarà 2.502 entrades distribuïdes de la següent manera: Casals de Nadal (222 entrades de tarda), escoles bressol (846 entrades de matí per als dies 28, 29 i 30), ludoteques (740 entrades de matí 28, 29 i 30), servei + Temps x tu (294 entrades de matí per als dies 28, 29 i 30), Serveis d’Intervenció Socioeducativa (300 entrades de matí per als dies 28, 29 i 30) i projectes d’educadors d’entorn als barris (100 entrades de matí per als dies 28, 29 i 30 de desembre).

La 31a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 15a de Cucaesport es desenvoluparan del 27 de desembre al 4 de gener (el dia 1 romandrà tancat) amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i esportiu.

 

El parc oferirà activitats de salut i alimentació (Aprenem a fer pa!); educació i lleure (Ludoteca, espai de la Xarxa d’Entitats de Lleure, llits elàstics, inflables, jardí de sorra, maquillatge infantil, carrusel, Parc Viari de la Guàrdia Urbana); manualitats (El món del cotó fluix, Pinta amb Divermàgic, taller de manualitats); esports (tennis taula, hoquei, golf i psicomotricitat) i altres (Fes-te una foto amb el Pitxo). El saló tindrà lloc al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb un horari que anirà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *