Amants de la cervesa: No us perdeu una nova edició del Cervisia a Lleida!

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol i Mahou – San Miguel tornen a organitzar CervisiaLleida 2022 aquest cap de setmana, del 21 al 23 d’octubre. Com a principal novetat, la mostra cervesera canvia d’ubicació i es trasllada a la plaça de la Llotja. Més de trenta referències de cervesa, les millors propostes de la Ruta de la Tapa 2022 i un cartell de concerts gratuïts amb artistes locals seran els protagonistes d’aquesta trobada que es recupera després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia de la covid-19.

 

La fira s’ha presentat aquest dilluns matí a l’espai cerveser San Miguel amb l’assistència del president de la Fecoll, Ferran Perdrix, el cap de vendes d’hostaleria nord-est de Mahou-San Miguel, José Antonio Farràs, i el tinent d’alcalde i cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida, Paco Cerdà.

ÀREA DE DEGUSTACIÓ: BIRRES & TAPES & TASTOS DIRIGITS

L’àrea de degustació obre els tres dies –divendres (19-00h), dissabte (12-14.30h / 17-1h) i diumenge (12-14.30h / 17-21h)– i reuneix una trentena de cerveses elaborades o distribuïdes pel grup Mahou – San Miguel d’arreu del món –(15 de barril, 15 amb ampolla)– com ara les San MIguel Magna, Radler o Selecta; les Mahou 5 Estrellas, Barrica Original, Barrica Bourbon, Dunkel o Mixta; les Alhambra 1925, Porter, Roja, Ron Granadino o Singular; les AB InBev Corona Hoogarden, Franziskaner, Leffe Rouge, Spaten o Stella Artois; les Craft (artesanes) All Day, Naturplis o Petricor; o les IPA (India pale ale) Yakima Valley, Mahou IPA i Alhambra Citra; entre altres, a més de les especialitats sense gluten o sense alcohol.

 

A més, i pensant amb el públic més encuriosit pel món de la cervesa, s’han programat tastos dirigits, maridatge i demostracions de tiratge. L’oferta gastronòmica reuneix deu de les creacions de la VI Ruta de la Tapa San Miguel de Lleida; així com les elaboracions amb productes de proximitat de Bo de Shalom (Fundació Privada Ilersis) que van des del Pullpork amb salsa barbacoa o el Burger de vedella, als tradicionals entrepans de Frankfurt i Bikini o les clàssiques Patates braves.

 

Els tiquets de les consumicions es poden adquirir a la taquilla de CervisiaLleida en tires de 2, 5 o 10 tiquets al preu de 3, 7 i 12 euros, respectivament. Els collistes de l’Aplec que hi assisteixin uniformats tindran un preu especial de 12 tiquets per només 10 euros.

SHOWCOOKING I NETWORKING CERVESER

Prèviament a la inauguració de divendres, CervisiaLleida i la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida han organitzat una trobada d’empresaris per fer networking al voltant d’un showcooking amb cervesa de la mà de Víctor Gonzalo, enginyer que s’ha reorientat cap a la cuina després de ser concursant de Masterchef.

 

SIS CONCERTS GRATUÏTS AMB ARTISTES LOCALS

El concert d’Emlan, programat el divendres a les 20.30h, inaugura el cartell musical gratuït de CervisiaLleida 2022 que reuneix sis formacions locals. Per dissabte, s’han programat tres actuacions: a les 12.30 hores, la música de Blanquers Jazz Quartet amenitzarà l’hora del vermut; mentre que, a les 19 hores, serà Valdivia & The Boo Band qui obri una sessió doble que tancarà La Cosa Nostra, a les 22 hores. La tarda de diumenge, també hi haurà doblet amb La Niña del Paracaídas (18 hores) i Shad Demn (19 hores).

MATINAL DE BALL

Un any més, a partir de les 12.30 hores, les escoles de ball protagonitzen el matí de diumenge a CervisiaLleida. La sessió l’obrirà Zona Making Of (ZMO) amb una exhibició, a càrrec d’alumnes i professors. Tot seguit, El Mirall oferirà una sessió dirigida oberta al públic, amb diversos estils de ball.

 

ZONA INFANTIL FESTA I FUSTA

L’organització del saló ha habilitat també un espai infantil gratuït, amb els jocs de Festa i Fusta, que romandrà obert dissabte (12-14h / 19-22h) i diumenge (12-14h).