Agramunt celebra el 10è aniversari de la ‘DVins’

La 10a edició de la Mostra de Vins i Caves de proximitat d’Agramunt 2024, que tindrà lloc el pròxim 25 de maig al Passeig de Sió (al costat del pont romànic), ha estat organitzada per l’organització de l’Associació cultural, recreativa, festa, gastronomia i cultura d’Agramunt i comarca. Les activitats centrals començaran a les 17:30h. amb l’obertura de la mostra al passeig i s’allargaran fins a la mitjanit. No obstant això, l’organització continua potenciant les activitats matinals de dissabte amb la 8a edició de la ruta enològica-cultural.

APLEC 2024 baner 300x600 (lr)
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta ruta inclou la visita a quatre llocs emblemàtics del patrimoni local, on es faran maridatges de vins i gastronomia de productors d’Agramunt. Enguany, l’eix temàtic gira al voltant de l‘Agramunt més criminal i noctàmbul dels últims segles. Així, els maridatges tindran lloc en escenaris que antigament van ser testimoni de crims, jocs i històries escabroses, segons ha explicat a la presentació de l’acte Josep Bertran, responsable de comunicació de la Mostra de Vins.

La mostra d’aquest any comptarà amb més de quaranta estands, dels quals 26 seran vitivinícoles i 16 gastronòmics. El públic assistent podrà degustar vins de les bodegues de la DO Costers del Segre i DO Cava, així com productes gastronòmics de qualitat de l’Urgell. En total, es podran tastar més de 150 varietats diferents de vins i caves, tal com ha detallat Jordi Figuera, president de l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura, i director de dVins. A més, durant la fira es presentarà el nou vi del Celler Matallonga, ‘Quatre Dimonis‘, un negre Syrah 100%.

Òscar Martínez, diputat de Salut Pública i Esports, ha destacat que fires com aquesta «ajuden a potenciar el talent dels productors locals i a valorar els seus productes. Són elements dinamitzadors, socials i econòmics, i per això és important que la gent els conegui i en pugui gaudir». Per la seva banda, Sílvia Fernández, alcaldessa d’Agramunt, ha elogiat la feina altruista que fa l’associació durant molts mesos a l’any per garantir l’èxit de la festa a la ciutat.

L’organització espera superar les 45.000 degustacions que es van servir en l’edició del 2023, considerada fins ara la més exitosa. A més, la programació inclou actuacions musicals de folk amb el grup La Catxibanda, l’espectacle de teles acrobàtiques Entreteles, i el concert del grup Pink Goats.