
Fira Q se celebra els propers dies 26 i 27 d’abril al pavelló d’Inpacsa de Balaguer, enguany en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme. Com en cada edició, els expositors presents a la fira estaran distribuïts segons la tipologia de la seva activitat o servei. Així, en el sector dedicat als Productes de proximitat hi haurà ubicats els productors del territori, els quals duran a terme xerrades, presentacions i tasts per tal de donar a conèixer els seus productes. En aquest espai, des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida es presentaran els diferents productors. Igualment, també es presentarà la nova marca Gust de Lleida, la qual pretén promoure els productes del territori però també el paisatge, els colors, el clima, tot allò que conforma les terres de Ponent.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
D’altra banda, des de l’Oficina comarcal de la Noguera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i en col·laboració amb l’Associació s’ha organitzat novament la Jornada d’Apicultura, amb el Concurs de Mels com una de les activitats més destacades. Un altre dels sectors presents a Fira Q serà el de Comerç i Serveis, que enguany seguirà comptant amb una zona dedicada als animals de companyia, on s’hi podrà trobar una empresa experta en el llenguatge i la psicologia canina, així com educadors i especialistes en comportament caní. També es faran xerrades sobre comportament, nutrició i benestar animal, i a l’exterior del pavelló es faran activitats com una puppy ped o una trobada de gossos inquiets. En aquest mateix sector també hi haurà empreses dedicades a diferents productes i serveis, i s’hi faran activitats per a la promoció, com és el cas de la desfilada Moda BLG 25600.
D’altra banda, un altre dels sectors de Fira Q és el de la Restauració i l’oci, del qual destaca el 9è Concurs de cuina ‘De la nostra terra al plat’, que se celebrarà el diumenge a la tarda, i que enguany està dedicat a la cassola de tros. En aquest espai també es podran assaborir cerveses artesanes, vins i gaudir de diversos showcookings, els quals els realitzaran els principals cuiners de la zona. Enguany com a novetat en aquest sector, s’hi podrà trobar la Mostra Nacional de coques de recapte i samfaina, organitzada des de l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, i que habitualment compta amb forners de tota la comarca, a més d’un pastisser especialitzat en cuina per a persones celíaques. D’altra banda, Fira Q dedicarà un any més un espai al Saló de l’Energia i l’eficiència energètica, a través del CEI, l’Energy Hublab i l’Oficina de Transició Energètica de la Noguera.
També hi haurà l’espai Menuts Q, on els infants podran passar una estona jugant i fent activitats, acompanyats de monitoratge. En aquesta zona també es faran tallers gastronòmics, manualitats i activitats adreçades als més petits. Finalment i per facilitar l’accés a la zona del pavelló, hi haurà un trenet turístic que sortirà des del Mercadal i des de la plaça Pau Casals i anirà fins a Inpacsa. D’altra banda, el dissabte a la nit l’Associació de Joves BLG han organitzat una nova edició de Fira J, amb les actuacions de diferents discjòqueis al pavelló Molí de l’Esquerrà.