T’interessa: Trànsit llença una nova campanya. Informa’t!

El Servei Català de Trànsit posa en marxa des del dilluns 3 de juliol i fins al proper diumenge 9 de juliol, una nova campanya preventiva per combatre conductes de risc entre els conductors de bicicletes en zona urbana i interurbana i entre els usuaris de vehicles de mobilitat personal en àmbit urbà. La iniciativa compta amb la col·laboració de les policies locals i els Mossos d’Esquadra i pretén reduir la sinistralitat entre els usuaris d’aquests mitjans de transport més vulnerables.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pel que fa als ciclistes, es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de riscs, els estacionaments indeguts i l’ús del casc homologat. També es farà un seguiment de la resta d’usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes. Els vehicles de mobilitat personal seran supervisats pel que fa a les normatives i senyals, el trànsit en les diverses vies, l’ús d’aparells indeguts, la velocitat o la il·luminació, entre d’altres.

En la darrera campanya policial que va tenir lloc el mes de gener del 2023, es van interposar un total de 410 denúncies relacionades amb l’ús de la bicicleta i 150 denúncies diàries pels vehicles de mobilitat personal. Aquesta és la segona campanya policial que proposa el Servei Català de Trànsit aquest 2023 per tal de combatre els comportaments de risc i reduir el dany entre aquests col·lectius.