Categories: Societat

Nova alerta de seguretat alimentària en diverses marques de formatges

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat d’una alerta sanitària per la presència d’Escherichia coli productora de toxina Shiga (STEC) en formatges Morbier DOP de les marques Jean Perrin, Friesland Campina Iberia i Millán Vicente. La contaminació ha estat detectada per les autoritats franceses i comunicada a través de la Xarxa d’Alertes Alimentàries d’Europa (RASFF).

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Productes afectats

Els formatges retirats del mercat són:

  • Jean Perrin: Taules de Morbier, Comté i St Vernier (300 g), Raclette 3 sabors (540 g) i peces de 1,8 kg i 6,5 kg. Caducitat fins al 26/03/25.
  • Friesland Campina Iberia: Morbier DOP en format cuña, diferents pesos. Caducitat fins al 21/02/25.
  • Millán Vicente: Morbier DOP en format cuña, diferents pesos. Caducitat fins al 21/02/25.

Per què és perillós?

L’E. coli STEC pot provocar greus infeccions intestinals amb símptomes com còlics abdominals, diarrea aquosa o amb sang, especialment en infants, gent gran i persones amb el sistema immunitari debilitat.

Recomanacions per als consumidors

Les autoritats han ordenat la retirada dels productes afectats, però alerten que alguns podrien estar encara en llars particulars. Per aquest motiu, es recomana:

  • No consumir aquests formatges i tornar-los al punt de venda.
  • Si s’han ingerit i es presenten símptomes, acudir immediatament a un metge.

La vigilància continua per evitar riscos per a la salut pública.

El missatge de l’empresa

FrieslandCampina ha volgut transmetre un missatge de calma als consumidors després d’ordenar la retirada preventiva de diversos lots de formatge DOP Morbier per possible presència de Escherichia coli. L’empresa assegura que la situació està sota control i que s’han pres totes les mesures necessàries per garantir la seguretat alimentària.

Els lots afectats, distribuïts a Espanya per Iber Conseil España S.A. i fabricats per Fromagerie Jean Perrin, tenen dates de consum preferent entre el 24 de gener i el 24 de febrer de 2025. Com a mesura de precaució, FrieslandCampina ha instruït els seus distribuïdors i establiments perquè informin els clients i retirin el producte. L’empresa destaca que no hi ha motiu d’alarma, ja que s’ha actuat amb rapidesa i eficàcia per protegir la salut dels consumidors.

Helena Rius

Recent Posts

Aprofita el darrer cap de setmana d’abril amb les propostes de l’#agendaLleida

Un cap de setmana més LleidaDiari.cat arriba amb l’agenda cultural i d’oci de la demarcació…

4 hores ago

Els milers d’euros que costarà reparar la filtració a la presa de Rialb

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha destinat mig milió d'euros a la reparació de…

4 hores ago

Preocupació pel consum de risc d’alcohol entre els joves catalans

Un 20% de les persones adolescents de la Catalunya Central presenten un consum de risc…

5 hores ago

Nova normativa per millorar els menús escolars: Un pas cap a una alimentació més saludable

Quatre de cada deu escolars a Espanya mengen diàriament al menjador escolar, un motiu prou…

6 hores ago

El Pons Lleida torna a la competició amb les piles recarregades i ambició

Després de 3 setmanes d’aturada, torna l’Ok Lliga masculina d’hoquei patins. Serà aquest diumenge a…

6 hores ago

Et descobrim quin és el millor per a millorar l’activitat del cervell

La corbella és una varietat antiga d'olivera catalana que, fins fa una dècada, estava abandonada…

7 hores ago