L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat d’una nova alerta per Salmonel·la, notificada en aquesta ocasió per les autoritats sanitàries andaluses.
Quin és el problema?
S’ha detectat presència de Salmonel·la en un preparat d’ou sencer líquid pasteuritzat d’origen espanyol, distribuït també al nostre país. Davant el risc que implica el seu consum, es procedeix a la retirada del producte del mercat.
Quin és el producte afectat?
És l’ou sencer líquid pasteuritzat en brik d’1 kg de la marca OVOPACK.
La contaminació s’ha detectat en el lot núm. L11142, amb data de caducitat 28/10/2024.
És un preparat pasteuritzat, que es conserva refrigerat.
Què has de fer?
Aquest ou, que s’ha distribuït per diverses comunitats espanyoles (Andalusia, Catalunya i Extremadura), s’ha retirat dels canals de venda, però encara així algú podria tenir-lo en el seu domicili:
Si ho tens, comprova el lot i si és el contaminat no el consumeixis.
En cas d’haver-ho pres presentar símptomes compatibles amb la salmonel·losi (diarrea o vòmits, febre, mal de cap…) posa’t en contacte amb el teu Centre de Salut.