Lleida

Nous tallers digitals als Punts de suport dels centres cívics de Lleida

Marta Romera
  • octubre 19, 2022
  • 3 min read
Nous tallers digitals als Punts de suport dels centres cívics de Lleida

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa durant l’octubre i novembre una nova programació de tallers formatius de capacitació digital per a formar la ciutadania en l’ús de les eines tecnològiques per a relacionar-se amb l’administració.

 

Aquests tallers, impulsats de forma conjunta per les àrees de Serveis Digitals, Participació i l’Institut Municipal d’Ocupació, formen part del projecte de Punts de Suport Digital, que ja estan en marxa a cinc centres cívics de la ciutat, els de Balàfia, Mariola, l’Ereta, el Secà de Sant Pere i Magraners, i com a complement a l’acompanyament que hi realitzen els connectors digitals.

 

Són aquests cinc espais els que acolliran aquestes activitats, organitzades a partir d’un pla formatiu estructurat en vuit mòduls independents d’una hora i mitja cadascun, que anirà rotant pels diferents centres cívics de forma mensual fins al mes de febrer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els tallers que s’han programat són els següents:

  • Tràmits Paeria i la Carpeta ciutadana. Oferirà informació sobre com abordar gestions com les cites prèvies, l’alta o la modificació de la inscripció al Padró Municipal d’Habitants, els certificats d’empadronament, etc.
  • Oficina Virtual Tributària. Es tractarà sobre el calendari fiscal, la gestió de taxes i tributs, el pagament de multes, etc.
  • Plataformes de participació, com Decidim, l’app Appunta, els Consells de Zona, etc.
  • Plataformes d’oci i cultura, com Entrápolis, l’agenda cultural de l’oficina de turisme, la Temporada d’Arts en viu, etc.
  • El funcionament de la plataforma de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) per a poder dur a terme tasques com la creació del CV, la inscripció i consulta en el servei d’orientació i inserció laboral, programes formatius, etc.
  • Treu-li profit al teu mòbil: accions bàsiques per usar els smartphones, gestionar-ne la memòria, navegar per internet, controlar les aplicacions, etc.
  • Fer anar la web del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per a gestions com la renovació de la targeta de demandant d’ocupació, consultar el CV, canviar la situació administrativa, etc.

 

Per a obtenir més informació sobre els tallers digitals i veure la programació completa es pot consultar aquest enllaç, mentre que les persones interessades poden inscriure’s als tallers en aquesta altra adreça.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *