Sense Categoria

Nous espais vídeo-vigilats per a bicicletes als campus de la UdL

Avatar
  • gener 27, 2020
  • 3 min read

La UdL també instal·larà punts per aparcar patinets elèctrics | Medi Ambient UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha instal·lat càmeres de vídeo-vigilància als nous espais tancats per a guardar bicicletes que s'han estrenat aquest curs al campus 1 d'octubre, a Cappont, i al de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) per tal d'incrementar-ne la seguretat. En total, ofereixen unes 130 places.

 

En la línia de promoure la mobilitat sostenible, la UdL habilitarà en les setmanes vinents punts per aparcar patinets elèctrics, segons ha informat el vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor. El primer, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Entre l'edifici Polivalent i la Facultat de Dret

El nou espai guarda-bicis del campus 1 d'octubre està situat a l'interior del recinte, entre l'edifici Polivalent i la Facultat de Dret, Economia i Turisme, amb capacitat per a una seixantena de vehicles de dos rodes. És un servei gratuït, per a ús exclusiu dels membres de la comunitat universitària. Per donar-se d'alta, només cal activar l'autorització al carnet de la UdL, amb el qual s'accedeix al recinte.

 

L'espai té el seu propi reglament que en restringeix l'ús entre les 7.30 h i les 22 h. Fora d'aquest horari (nits, caps de setmana i festius), només hi pot aparcar l'alumnat que utilitzi les sales d'estudi i les aules d'usuari del Polivalent. En el mateix campus també hi ha dos punts amb gàbies per a bicicletes: al pàrquing soterrani i a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. Mentrestant, a l'interior de l'edifici CREA disposen de 4 barres per a lligar aquests vehicles de dues rodes.

 

La UdL ha condicionat un espai enreixat al costat de l'edifici 3

Al campus de l'ETSEA, la UdL ha condicionat un espai enreixat al costat de l'edifici 3, davant d'un aparcament per a bicicletes a l'aire lliure, amb capacitat per a una setantena de vehicles. Per a utilitzar-lo, només cal activar el carnet universitari. També compta amb el seu reglament d'ús, que estableix un horari de les 7.30 h del matí a les 21.00 h del vespre. A més, s'hi ha instal·lat una càmera de vídeo-vigilància per evitar robatoris.

 

Els nous equipaments se sumen a les gàbies que funcionen a l'exterior del Rectorat des del 2017 i les que hi ha en dos punts més de Cappont. La comissió de Medi Ambient de la UdL ha impulsat aquesta iniciativa per oferir als membres de la comunitat universitària punts segurs per guardar les bicicletes i minimitzar els robatoris. Ara també estudia ampliar-ho al campus d'Igualada per afavorir la mobilitat entre Pla de la Massa i l'edifici de La Teneria.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *