Un nou temporal arrasa el sud de Catalunya

Les pluges torrencials del sud de Catalunya d'aquest matí i migdia deixen ara per ara, 216 litres per metre quadrat a Alcanar, 77,7 en mitja hora i 4 en un sol minut. També s'han registrat 105 litres als Alfacs, 51 en 30 minuts i 4,4 en un minut. Encara al Montsià, també destaquen els 58 litres acumulats a Amposta, els 33 d'Ulldecona i els 29,7 de l'Illa de Buda.

 

Un nou temporal arrasa el sud de Catalunya

Cotxes destrossats al passeig de Les Cases d'Alcanar per la tempesta | LleidaDiari.cat

 

Al Baix Ebre també ha plogut força, amb 26,6 litres a l'Aldea i 26,5 al Parc Natural dels Ports. La circulació per l'AP-7, que s'havia tallat en sentit Tarragona, ha quedat restablerta. Es mantenen tallades l'N-340 i la TP-2218, així com el servei ferroviari.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquesta tempesta ha deixat una gran tragèdia en diferents municipis de les Terres de l'Ebre com Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, però especialment, a Alcanar, a Les Cases d'Alcanar i al Càmping Alfacs.
 

L'aigua del terme d'Alcanar s'ha emportat cotxes, així com tot el mobiliari de les terrasses. Hi ha hagut inundacions i una gran quantitat de desperfectes en diferents punts. Protecció Civil ha sitiat en alerta el pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre i les incidències per inundacions que s'estan produint.

 

Destrosses a Les Cases d'Alcanar ha causa de les fortes pluges torrencials. Imatge de l'1 de setembre.

Destrosses a Les Cases d'Alcanar ha causa de les fortes pluges torrencials | LleidaDiari.cat

 

Es segueix demanant a la ciutadania que eviti la mobilitat en les properes hores, ja que les pluges poden mantenir-se intenses, i que s'eviti també baixar als pàrquings dels habitatges. També l'Ajuntament ha fet una crida perquè la ciutadania no surti de casa, ja que la mobilitat és ara d'alt risc. 
 

A més, hi ha prop de 5.500 usuaris sense llum en aquesta zona a causa de les fortes tempestes, segons ha informat Protecció Civil.

 

358 avisos als Bombers

Els Bombers de la Generalitat han rebut 608 avisos per pluja fins a les cinc de la tarda d'aquest dimecres a causa dels forts temporals que assolen el sud del país. En concret, 608 dels avisos han arribat des del Montsià, i d'aquests 420 des d'Alcanar, on la tempesta s'ha deixat sentir amb més força i hi ha hagut inundacions de consideració.

 

 

Els Bombers han fet diversos serveis per ajudar persones afectades per les inundacions o que es trobaven en una situació de risc. Per exemple han donat assistència a les persones del càmping els Alfacs d'Alcanar, on hi ha hagut desperfectes a uns 12 bungalous. Unes 70 persones s'han confinat a les instal·lacions de restauració, no afectades. 
 

A més a petició de l'Ajuntament d'Alcanar, la Creu Roja ha acollit 20 persones al pavelló municipal a conseqüència de les pluges i en té capacitat per a 50. D'altra banda, a causa del tall ferroviari, quatre trens han quedat aturats. Renfe hablitarà dos autocars per fer el transport alternatiu per carretera fins a Vinarós de 210 persones afectades pel tall.