T’interessa: Instal·len a Lleida un sistema per evitar robatoris!

Els tècnics de la regidoria d’Urbanisme han implementat un projecte pilot per dissenyar, desenvolupar i fabricar un dispositiu tecnològic que permeti alertar davant la manipulació dels quadres d’enllumenat i evitar els robatoris de cable. Aquest sistema s’ha instal·lat ja al camp de futbol municipal Ramon Farrús, que gestiona l’Atlètic Segre, ja que les instal·lacions esportives són un dels equipaments on s’han detectat aquest tipus de robatoris.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, acompanyat del regidor d’Esports, Ignasi Amor, i de tècnics municipals, han visitat la instal·lació, que està basada en un dispositiu Internet of Things modular, amb elements tecnològics d’última generació i de baix cost econòmic que complementa els sistemes d’alarma convencionals, per a donar més seguretat als actius municipals susceptibles de ser manipulats.

 

Postius, ha remarcat que “la instal·lació d’aquests dispositius són un pas endavant per limitar al màxim les possibilitats d’un nou robatori”. “Aquests robatoris representen una gran despesa pel departament d’Urbanisme, que només durant l’any 2022 va arribar a 126.047,85 €. A principis d’aquest any, vam detectar robatoris en diferents recintes esportius de Lleida, com les pistes de Les Basses i els camps de futbol de Gardeny i de l’Atlètic Segre. Aquest sistema servirà per a ser proactius davant aquests tipus d’actuacions i donar una resposta més ràpida i efectiva”.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El sistema funciona mitjançant la instal·lació de diferents sensors que permeten monitorar en tot moment els quadres d’enllumenat, per tal de controlar qualsevol intrusió o manipulació. En cas que es produeixi una manipulació no autoritzada o no planificada del quadre, el sistema informa immediatament a la central d’alarmes de la instal·lació municipal. Aquest sistema està connectat amb els serveis municipals i la central d’alarmes de la instal·lació esportiva pertinent, amb la possibilitat de connectar-lo també amb la Guàrdia Urbana.