Nou servei per situacions d’aquest tipus a l’Urgell

El Departament d’Igualtat i Feminismes obrirà a Tàrrega un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a l’atenció a les dones en situació de violència masclista i a les seves filles i fills. Així ho ha anunciat la consellera, Tània Verge Mestre, aquest divendres durant la seva visita a la capital de l’Urgell. El de Tàrrega serà un dels sis nous SIE que l’executiu posarà en marxa al llarg de 2023, juntament amb el de Tortosa, que es va anunciar la setmana passada.

“Els Serveis d’Intervenció Especialitzada són els serveis més integrals d’atenció per a les dones que han viscut violències”, ha destacat la consellera. “Són serveis amb equips multidisciplinaris on hi ha juristes, psicòlogues, treballadores socials i educadores socials”, ha explicat Verge, que ha recordat tot allò que poden oferir aquests recursos, com l’acompanyament psicològic, l’assessorament jurídic, l’acompanyament en la tramitació de prestacions i el suport per a l’accés a l’habitatge o la inserció laboral, entre altres. “Estem reforçant cadascun dels SIE amb més professionals i més especialització, i també n’estem obrint de nous, perquè els serveis s’apropin a les dones, perquè siguin veritablement serveis de proximitat i que el compromís de país amb l’erradicació de les violències masclistes tingui una traducció pràctica per a totes les dones”, ha subratllat la consellera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquests moments, Catalunya compta amb 17 SIE. El nou SIE de Tàrrega complementarà, a la vegueria de Lleida, les atencions que actualment es proporcionen des del SIE de la capital del Segrià. Al llarg de 2022, aquest equipament ha acompanyat gairebé 900 adolescents i dones en el seu procés de superació de les violències masclistes, i més de mig centenar de filles i fills d’aquestes dones.

 

Des de la creació del Departament d’Igualtat i Feminismes, el 2021, el pressupost de Catalunya per a les polítiques d’igualtat i feminismes ha augmentat un 153%. El nou acord de pressupostos es traduirà en 2,9 milions d’euros de finançament per a aquestes polítiques a la vegueria de Lleida, uns 300.000 euros dels quals s’invertiran a l’Urgell.