El nou servei que ofereix l’Arnau de Vilanova de Lleida. Informa’t!

El Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha inaugurat aquest mes de juny una nova consulta externa dirigida a l’estudi integral dels pacients amb obesitat, amb l’objectiu d’avaluar de la mateixa manera, amb profunditat i qualitat, totes les primeres visites que arriben al Servei. Cada any el Servei atén una mitjana de 300 primeres visites de pacients amb obesitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Aquesta consulta vol erradicar el missatge que reben les persones amb obesitat de la necessitat de perdre pes sense abans haver indagat sobre la seva història personal, les seves condicions i el seu entorn social i, fins i tot, sense preguntar al pacient si en aquell moment vol iniciar un diàleg sobre la seva malaltia», explica Albert Lecube, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició.

 

L’obesitat és una malaltia crònica, recidivant, excepcionalment complexa i sense tractament curatiu que afecta un 23% de la població. En aquesta nova consulta es realitza un estudi complet de la situació de la malaltia, on s’avaluen els principals factors contribuents (la ingesta, la qualitat de vida, les hores i la qualitat del son i el grau d’activitat física). «Intentem conèixer millor les causes internes que la produeixen per tenir més informació relacionada amb el seu pronòstic», afirma Lecube.

Així, es fa un estudi de composició corporal, una avaluació ecogràfica de la musculatura i de les capes de greix abdominal, es determina la pressió transcutània d’oxigen a l’abdomen, i es realitza una biòpsia del teixit adipós subcutani per tal d’avaluar el seu grau d’inflamació i fibrosi. L’estudi es complementa amb diversos qüestionaris i la recollida de dades analítiques, i està previst incloure-hi la quantitat de greix hepàtic i el grau de fibrosi del fetge. «Volem apropar la medicina de precisió i personalitzada als pacients amb obesitat, i poder proporcionar la informació més completa sobre la seva malaltia a les persones que viuen amb ella», conclou.