Comarques

Nou i bonic reconeixement als jardins del Palau d’Anglesola

Marta Romera
  • octubre 10, 2022
  • 2 min read
Nou i bonic reconeixement als jardins del Palau d’Anglesola

Viles Florides reconeix les zones verdes del Palau d’Anglesola concedint tres Flor d’Honor al municipi. La gala d’entrega de les Flors d’Honor es va celebrar el passat divendres a l’Auditori Camp de Mar de Tarragona, amb la presència de Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica.

 

Actualment, 156 municipis de Catalunya i 4 del Principat d’Andorra formen part de Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de pobles i ciutats a través d’espais verds urbans i enjardinats.

El Palau d’Anglesola hi va entrar el 2021, essent el primer poble de la comarca del Pla d’Urgell i aconseguint dues Flors d’Honor. Un any després veu incrementat el reconeixement gràcies a incrementar els espais amb flors (plaça Muriel Casals, plaça Generalitat), a les campanyes participatives entre el veïnat (entrega de ponsèties per Nadal i flors als balcons a la primavera), o al compromís de l’escola Arnau Berenguer en la part pedagògica d’enjardinar i cuidar els patis. També es valora el mobiliari urbà dels parcs, amb noves fonts, papereres o la tirolina, o instal·lacions com el nou Pas de la Mitjana a la banqueta del canal.

La vila compta amb 115.935 metres quadrats de verd urbà públic on es poden trobar 1.580 unitats d’arbrat. Això equival a 53 metres quadrat de verd per habitant que, com ressaltava la consellera, són «vitamina que ens fa la vida més fàcil o, almenys, ens hi ajuda. El verd porta energia positiva i ens fa força falta».

 

Darrere el guardó que va recollir la Comissió de Viles Florides del Palau d’Anglesola hi ha el treball de moltes persones que estimen i valoren els jardins: els membres de la brigada municipal, els jardiners i els veïns i veïnes que ho cuiden i gaudeixen en el dia a dia.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *