Nou programa de caminades per fer salut i afavorir l’activitat física a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha preparat una nova edició del projecte “Caminar és fer salut” que inclou vuit caminades a diferents entorns de la ciutat. L’equip comunitari de la Regidoria de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha preparat els itineraris amb recorreguts de cinc quilòmetres aproximadament i proposta per a exercicis físics complementaris, que s’adaptaran a les necessitats de les persones participants. Les sortides tenen el propòsit d’afavorir l’activitat física i generar un espai de trobada i convivència.  D’aquesta manera, es combina salut, gaudi de l’espai públic i socialització.

Es tracta d’un projecte transversal en el qual treballen les àrees socials, d’esports i de salut de la Paeria, hi participa l’INEFC Lleida, mitjançant el projecte EUAPAP, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania recursos per gestionar salut mitjançant l’exercici físic. El Pla Educatiu d’Entorn de la Bordeta, els Centres d’Atenció Primària de Lleida i altres entitats participen en la iniciativa.

 

Les caminades s’adrecen al públic en general per millorar el seu estat físic, tenir un espai de relació i lleure i fomentar la interrelació i la socialització entre les persones participants. Les sortides acostumen a ser quinzenals i en divendres i també s’ofereix una mensualment el cap de setmana, per arribar al públic familiar. La sortida és a les 09.30 h, als punts de sortida que s’indica a cada itinerari, i se n’informa periòdicament perquè les persones interessades s’hi puguin inscriure de manera gratuïta.

Les primeres rutes van fer-se el 2019, amb veïns i veïnes de La Mariola i el Centre Històric. L’any passat es van reprendre, després de l’aturada per la pandèmia, i enguany el programa repeteix amb noves propostes. La finalitat és contribuir a la millora de la qualitat de vida del veïnat, a través d’accions com són caminar i relacionar-se, fomentar el civisme, respectar i compartir l’àmbit urbà (parcs, places, carrers i camins) i conèixer l’entorn, zones verdes i l’Horta de Lleida.

Caminar és fer salut

Les caminades programades fins al desembre són:

-el dissabte 15 d’octubre, a les 09.30 h, al parc de la Mitjana i la Partida de Grenyana. Dos recorreguts de 5 i 16 quilòmetres. Sortida: Camps Elisis.

-el divendres 21 d’octubre, a les 09.30 h, al Castell de Gardeny i la granja Pifarré. Sortida: av. 11 de Setembre, 74. Amb la participació de l’Escola Bressol Parc de Gardeny.

-el divendres 4 de novembre, a les 09.30 h, al Secà de Sant Pere i la partida de Marimunt. Sortida: Centre Cívic del Secà de Sant Pere.

-el divendres 18 de novembre, a les 09.30 h, a Magraners i fins al Tossal de la Moradilla. Sortida: pl. Joan XXIII (Magraners).

-el dissabte, 26 de novembre, a les 09.30 h, al Xoperal del Tòfol i els Aiguamolls de Rufea. Dos recorreguts de 5 i 16 quilòmetres. Sortida: monument Juli César (canalització del riu Segre).

-el divendres 2 de desembre, a les 09.30 h, a l’Horta de la Bordeta. Sortida: c/ Boque, s/n. Amb la participació del CAP de la Bordeta.

-el divendres 16 de desembre, a les 09.30 h, al Parc de la Mitjana. Sortida: Camps Elisis.