Lleida

Nou programa de caminades per fer salut i afavorir l’activitat física a Lleida

Marta Romera
  • octubre 10, 2022
  • 3 min read
Nou programa de caminades per fer salut i afavorir l’activitat física a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha preparat una nova edició del projecte “Caminar és fer salut” que inclou vuit caminades a diferents entorns de la ciutat. L’equip comunitari de la Regidoria de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha preparat els itineraris amb recorreguts de cinc quilòmetres aproximadament i proposta per a exercicis físics complementaris, que s’adaptaran a les necessitats de les persones participants. Les sortides tenen el propòsit d’afavorir l’activitat física i generar un espai de trobada i convivència.  D’aquesta manera, es combina salut, gaudi de l’espai públic i socialització.

Es tracta d’un projecte transversal en el qual treballen les àrees socials, d’esports i de salut de la Paeria, hi participa l’INEFC Lleida, mitjançant el projecte EUAPAP, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania recursos per gestionar salut mitjançant l’exercici físic. El Pla Educatiu d’Entorn de la Bordeta, els Centres d’Atenció Primària de Lleida i altres entitats participen en la iniciativa.

 

Les caminades s’adrecen al públic en general per millorar el seu estat físic, tenir un espai de relació i lleure i fomentar la interrelació i la socialització entre les persones participants. Les sortides acostumen a ser quinzenals i en divendres i també s’ofereix una mensualment el cap de setmana, per arribar al públic familiar. La sortida és a les 09.30 h, als punts de sortida que s’indica a cada itinerari, i se n’informa periòdicament perquè les persones interessades s’hi puguin inscriure de manera gratuïta.

Les primeres rutes van fer-se el 2019, amb veïns i veïnes de La Mariola i el Centre Històric. L’any passat es van reprendre, després de l’aturada per la pandèmia, i enguany el programa repeteix amb noves propostes. La finalitat és contribuir a la millora de la qualitat de vida del veïnat, a través d’accions com són caminar i relacionar-se, fomentar el civisme, respectar i compartir l’àmbit urbà (parcs, places, carrers i camins) i conèixer l’entorn, zones verdes i l’Horta de Lleida.

Caminar és fer salut

Les caminades programades fins al desembre són:

-el dissabte 15 d’octubre, a les 09.30 h, al parc de la Mitjana i la Partida de Grenyana. Dos recorreguts de 5 i 16 quilòmetres. Sortida: Camps Elisis.

-el divendres 21 d’octubre, a les 09.30 h, al Castell de Gardeny i la granja Pifarré. Sortida: av. 11 de Setembre, 74. Amb la participació de l’Escola Bressol Parc de Gardeny.

-el divendres 4 de novembre, a les 09.30 h, al Secà de Sant Pere i la partida de Marimunt. Sortida: Centre Cívic del Secà de Sant Pere.

-el divendres 18 de novembre, a les 09.30 h, a Magraners i fins al Tossal de la Moradilla. Sortida: pl. Joan XXIII (Magraners).

-el dissabte, 26 de novembre, a les 09.30 h, al Xoperal del Tòfol i els Aiguamolls de Rufea. Dos recorreguts de 5 i 16 quilòmetres. Sortida: monument Juli César (canalització del riu Segre).

-el divendres 2 de desembre, a les 09.30 h, a l’Horta de la Bordeta. Sortida: c/ Boque, s/n. Amb la participació del CAP de la Bordeta.

-el divendres 16 de desembre, a les 09.30 h, al Parc de la Mitjana. Sortida: Camps Elisis.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *