Un nou mort per covid-19 eleva a 7 les defuncions a la residència de Solsona

Un nou mort per covid-19 eleva a 7 les defuncions a la residència de Solsona

Un nou mort per covid-19 eleva a 7 les defuncions a la residència de Solsona | LleidaDiari.cat

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha registrat una nova defunció per covid-19 i, en total, ja són set les víctimes mortals des de l'inici del brot. D'altra banda, hi ha dos casos positius nous entre els residents que fins ara no estaven contagiats i que, durant el cap de setmana, es van traslladar fora del centre.

 

Pel que fa al personal, arran dels resultats de les proves PCR realitzades aquest dilluns als primers professionals contagiats, quatre han donat negatiu i, per tant, ja han pogut tornar a la feina. A més, en els darrers dies, la residència ha incorporat 6 professionals per fer front a les baixes per covid-19 que s'han produït al centre. En total, el 57% de la plantilla s'ha infectat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Sis nou professionals per fer front a les baixes

La residència de gent gran de Solsona ha incorporat en els darrers tres dies sis professionals per fer front a les 42 baixes per covid-19 que s'han produït en les dues últimes setmanes al centre. En total, el 57% de la plantilla s'ha infectat. Des de l'inici del brot, han entrat a treballar 16 professionals nous. Segons informen, la complexitat de la gestió del brot «s'ha aguditzat aquest cap de setmana amb la detecció de nous casos positius entre la plantilla». Tot i això, el centre explica en un comunicat que el trasllat de 20 usuaris -16 a una residència d'Igualada, 2 al Centre Sanitari del Solsonès i 2 a casa- ha permès «reorganitzar les tasques». 

 

La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés agraeix a través d'un comunicat la comprensió de les famílies «en la difícil decisió de traslladar els usuaris no positius, principalment per protegir-los», i subratlla que s'hi està «en contacte permanent per fer-ne el seguiment». Quant a l'evolució epidemiològica al conjunt de la ciutat i la comarca, en aquests moments, l'índex del risc de rebrot a la capital comarcal se situa a 1.145 punts, i la taxa de reproducció és d'1,51.