Ets estudiant? Consulta el nou grau universitari que ha presentat la UdG

La Universitat de Girona (UdG) estrenarà aquest setembre un grau de Moda, la primera titulació oficial que hi haurà a Catalunya. Els estudiants treballaran la confecció, el patronatge, el disseny, la recerca i la innovació al llarg dels 240 crèdits que tindrà la carrera. Les assignatures més teòriques es faran a les instal·lacions de l’ERAM, a la Coma-Cros de Salt, mentre que les pràctiques es faran al taller de l’escola Qstura que hi ha al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. La universitat preveu començar amb 15 estudiants a partir del setembre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els estudis surten després d’anys que Sílvia Castelló insistís en obrir un grau de Moda. Finalment, el director de l’Escola Universitària de les Arts (ERAM), Miquel Bisbe, va decidir tirar-lo endavant. Castelló destaca aquesta innovació com una forma transversal per tal que els graduats puguin treballar en qualsevol punt de la cadena de moda, apostant per la sostenibilitat i la reducció de residus i emissions de CO2.

La proposta també pretén recuperar i retornar la importància que havia tingut el sector tèxtil a la demarcació i concretament a Girona i Salt a finals del segle XIX i principis del segle XX. La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, han recordat que en aquests municipis hi havia la Coma-Cros, la Grober i la Gasol. Totes tres eren fàbriques tèxtils que van acabar tancant. Ara, confien que els estudis universitaris reimpulsin el sector i defensen que ho facin de forma descentralitzada de Barcelona.

La idea inicial és que cada curs tinguin un màxim de 30 alumnes que es desdoblarà en dos grups de 15 en les sessions pràctiques. Malgrat tot, la previsió inicial que tenen és d’una quinzena de matriculats aquest primer any pel poc marge de difusió que han tingut. Quim Salvi, rector de la UdG, ha volgut finalitzar l’acte remarcant un augment de les noves oportunitats laborals i un creixement del territori proporcionat pel mateix grau.