El nou Govern heretarà els pressupostos del 2017

El govern espanyol heretarà els pressupostos al nou Govern | Cedida

 

Una vegada es determini el Govern que es col·loqui al capdavant de la Generalitat, aquest es trobarà amb una primera decisió aprovada. En una entrevista a ‘Buenos días Aragón’ d’Aragó TV, el secretari d’Estat per les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro ha afirmat que el govern espanyol prorrogarà els pressupostos del 2017, que seran amb els que comptarà el pròxim executiu català.

 

D’aquesta manera, es confirma l’explicació que va donar el 4 de desembre, on va advertir d’aquesta possibilitat, considerant que aquesta pròrroga permetria garantir el correcte seguiment de la gestió dels serveis públics autonòmics, així com una correcta cobertura pressupostària que permetés atendre totes les necessitats que sorgissin a Catalunya.

L’exitosa gestió del govern espanyol

De la mateixa manera, ha analitzat l’administració desenvolupada pel govern de Rajoy durant l’aplicació de l’article 155. Sobre aquesta, ha considerat que ha tingut «resultats tangibles i positius», dels quals ha destacat el pagament de 1.500 milions d’euros a proveïdors, deixant resultats favorables de la intervenció estatal sobre l’autonomia.

 

Manteniment del 155

Amb aquesta decisió, el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, mantindrà la seva intervenció sobre els comptes catalans més enllà del 31 de desembre. Inicialment, aquesta data era la marcada perquè l’aplicació de l’article 155 en aquest departament quedés sense efecte, però davant dels últims esdeveniments produïts a Catalunya s’ha hagut d’ampliar el període d'aquesta.

Els mitjans, culpables de l'independentisme

Bermúdez de Castro també ha entrat a analitzar la realitat social que s'està vivint a Catalunya. Sobre aquesta, no ha dubtat en criticar a TV3 i Catalunya Ràdio, a qui ha considerat les grans culpables del creixement de l'independentisme. En aquest sentit, ha qualificat de «vergonya» l'administració des dels mitjans de comunicació, els quals ha afirmat que no han treballat de manera objectiva.