El nou Espai de memòria cultural de Miralcamp obre les seves portes

Miralcamp ha inaugurat el seu nou Espai de memòria cultural, en un concorregut acte que va tenir lloc en el marc dels actes de la Festa Major de Sant Sebastià. El nou equipament, situat al Centre Cultural Josep Maria Solé i Sabaté, al carrer Major, 1, s’ha ideat i dissenyat perquè aculli tota l’activitat que bull actualment al poble —xerrades, presentacions i actes diversos—, tot mantenint un ull en el passat, en tot el dinamisme que ha donat vida a Miralcamp fins avui, ja que disposa d’un espai museístic amb fotografies d’arxiu que ens permeten fer un recorregut pels capítols més destacats de la història cultural de Miralcamp.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’alcaldessa, Carme Ribes Llordés, es mostra molt agraïda amb els qui han fet possible aquest projecte amb la seva col·laboració, com ara a través de la donació d’algunes de les fotografies que ocupen l’espai, i també amb aquelles persones disposades a omplir-lo de vida d’ara endavant a través de noves iniciatives. «Crec que l’èxit d’aquest projecte rau en que, gràcies a la participació ciutadana, hem sigut capaços de reunir en un sol lloc les fotografies i arxius que retraten les efemèrides culturals de la vila i que, fins ara, es trobaven guardades en caixes en les golfes i soterranis de cases i de l’Ajuntament. Això dignifica Miralcamp i la seva història, ara accessible per tothom”, destaca l’alcaldessa.

 

El nou Espai de memòria cultural, que anirà evolucionant amb els nous projectes i episodis que dinamitzin la vila, està organitzat en cinc blocs que recullen els grans pilars de la història cultural miralcampina: ràdio (amb arxius de la mítica Ràdio Ponent), música (amb fotografies de la cèlebre banda PJ4), el cant coral (amb una fotografia de la primera coral del poble, fundada el 1916), el cinema (aquí representat pel Cinema Sans, que va ser capaç d’obrir una finestra al món en plena dictadura) i l’arrelada tradició sardanista.