Sense Categoria

Nou atac d’os a un oví a la Val d’Aran, i ja en són 9 aquesta primavera

LleidaDiari
  • maig 31, 2021
  • 2 min read
Nou atac d’os a un oví a la Val d’Aran, i ja en són 9 aquesta primavera

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han confirmat aquest dilluns un nou atac d'os, en aquest cas a un oví, a les viseres (falsos túnels) de la carretera de Beret. Estimen que l'atac hauria tingut lloc la nit del divendres 28 de maig al dissabte 29.

 

Els agents també busquen un moltó i un xai del mateix propietari, que n'ha denunciat la desaparició. Així mateix, s'ha confirmat un nou atac apícola a la zona de Pònt d'Arròs, que hauria tingut lloc divendres passat. Amb aquests ja són nou els atacs d'os confirmats a la Val d'Aran aquesta primavera. D'altra banda, s'ha desestimat que el vedell trobat a la Ribera de Baguergue hagi mort per l'atac d'un plantígrad.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Ja han iniciat els agrupaments de ramats vigilats amb pastor en algunes zones del territori

El Conselh Generau d'Aran recorda que ja ha iniciat els agrupaments de ramats vigilats amb pastor en algunes zones del territori, als quals tots els ramaders hi poden afegir els seus caps de bestiar. A més, fa dos anys es va habilitar també una línia d'ajudes perquè els ramaders puguin cobrar parcialment el bestiar no retornat de les pastures d'estiu a la Val d'Aran.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *