L’ós Goiat mata una ovella i en fereix dues més a la Vall d’Aran

L'ós Goiat ha tornat a atacar a la Vall d'Aran

L'ós Goiat ha tornat a atacar a la Vall d'Aran | Generalitat

 

L’ós Goiat ha tornat a actuar aquest cap de setmana al Pirineu contra els bestiars dels pagesos. En aquest cas, l’animal va matar durant la matinada del dissabte una ovella i en va ferir dues més d’una quadra del municipi d’Arres, a la Vall d’Aran. Segons el propietari de la finca, Armand Casteth, els seus animals pateixen atacs d’óssos «des de fa 22 anys».

 

En declaracions a Europa Press, Casteth explica que ell estava fora aquest cap de setmana i que els guàrdies del Conselh Generau d’Aran van visitar dissabte les instal·lacions i van confirmar al seu fill que l’atac era obra de Goiat, gràcies al senyal del GPS que porta incorporat l’animal. El propietari del bestiar ja ha denunciat els fets davant del Conselh.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Imatge nocturna del pas de l'ós Goiat al Pirineu

Imatge nocturna del pas de l'ós Goiat al Pirineu | Generalitat

 

Preocupació per les accions dels óssos, especialment de Goiat

Després de l’últim atac, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha enviat un escrit al director general de Polítiques Ambientals i Medi Ambient de la Generalitat, Ferran Miralles, explicant al detall les últimes accions de l’ós Goiat a la Vall d’Aran. En ell, es demana al Govern que es verifiqui a l’Administració de l’Estat francès els últims tres suposats atacs de l’animal en territori francès.

 

Per la seva banda, el Conselh sol·licita una reunió tècnica d’experts, segons indica el Protocol d’Intervenció amb Óssos al Pirineu acordat el novembre de l’any 2018. D’aquesta manera, es vol determinar si el nivell 2 del protocol d’intervenció d’óssos al Pirineu amb mesures per allunyar l’ós Goiat s’està complint. De fet, aquest protocol considera aquest últim ós alliberat al Pirineu con a «reiteradament» depredador.

 

El Consell General assenyala que, després dels atacs produïts a Aran, s'estan aplicant les mesures de condicionament aversiu per intentar modificar el seu comportament amb el resultat de bloqueig en la trajectòria de Goiat en direcció a ramats existents, amb el convenciment per part dels Agents de medi Natural que almenys en dues ocasions s'han pogut evitar els atacs de l'ós.

 

També et pot interessar…