Sense Categoria

Nou atac mortal de l’os Goiat a una euga a la zona de Rius, a la Val d’Aran

Avatar
  • juliol 3, 2018
  • 2 min read
Nou atac mortal de l’os Goiat a una euga a la zona de Rius, a la Val d’Aran
Imatge de l'euga morta

Imatge de l'euga morta | LleidaDiari.cat

 

Tècnics i agents de Medi Natural del Conselh Generau d'Aran han confirmat un nou atac de l'os Goiat a la zona de Rius, a la Val d'Aran amb el resultat d'una euga morta. Segons el Govern aranès, en les darreres setmanes s'han comptabilitzat quatre nous atacs de Goiat: el primer al pla de Beret, amb el resultat d'una ovella morta, el segon al Pallars i dos últims atacs, un a ruscos d'abelles a Garòs i el darrer a una euga a la zona de Rius.

 

El Conselh Generau d'Aran reitera la voluntat acordada per unanimitat dels partits en sessió plenària del passat dia 15 de juny de demanar a la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya la captura i la repatriació de l'os Goiat, alliberat al Pallars el 6 de juny de 2016 en el marc del programa Piroslife.

 

L'acord del ple del Conselh ve motivat pels atacs reiterats, el comportament anòmal de l'os Goiat i la seva fixació pel bestiar equí. Segons el Conselh en els darrers dos anys, s'han triplicat els atacs a la Val d'Aran, coincidint amb l'alliberament de Goiat.

  

 

El maneig extensiu d'aquest bestiar en les pastures d'alta muntanya en els mesos de primavera, estiu i tardor dificulta enormement l'aplicació de mesures de protecció com poden ser la d'agrupació de ramats o tancaments perimetrals, s'assegura des del Conselh Generau. El Govern aranès referma que s'accelerin les gestions per a la retirada de l'os Goiat mentre es continuen aplicant les mesures aversives que marquen els protocols tècnics davant les accions de l'os.

Imatge de l'euga morta a la Val d'Aran

Imatge de l'euga morta a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *