Nou artistes faran les seves creacions al Torrefarrera Street Art Festival

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El vicepresident primer de la Diputació i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del Torrefarrera Street Art Festival que se celebrarà entre els dies 1 i 11 de setembre en diferents indrets de la població. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions de la regidora de Civisme, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Torrefarrera, Ester Roig; i de la directora de producció d'El Drac Màgic Events, Rosa Expósito, així com l'assistència de la diputada, Helena Martínez.

 

Es tracta de l'elaboració de creacions artístiques en parets i mitgeres del municipi de Torrefarrera on 9 artistes o col·lectius artístics escollits provinents de països com Holanda, França, Malàisia, Guatemala i Espanya (Barcelona, Múrcia i Huelva), oferiran una proposta original per potenciar l'art urbà com a mitjà d'integració social.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'aposta per millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura

Jordi Latorre ha volgut destacar l'aposta per millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura que s'ha mantingut des de la primera edició, per la qual cosa des de l'organització es pretén que qüestions com la qualitat i la diversitat siguin la referència d'aquestes creacions artístiques. Per la seva banda, Rosa Expósito ha dit que està contenta per la varietat d'artistes i de propostes que es presenten en aquesta edició, i per l'adaptació de les obres a l'entorn.

 

En total es faran servir 470,20 metres quadrats de parets del municipi que s'ompliran de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura. El Torrefarrera Street Art Festival atorga tres premis. Dos els lliurarà el mateix jurat del certament i un tercer sortirà a través de les votacions del públic a les xarxes socials.

 

El festival està organitzat per l'Ajuntament de Torrefarrera i El Drac Màgic Events, i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i Montana Colors. En total, després de les tres primeres edicions, s'hauran pintat 3.170 metres quadrats de parets distribuïts per tot el municipi.

 

També et poden interessar…