Sense Categoria

La cadena de Supermercats DIA posa en venda 258 botigues

Avatar
  • març 28, 2019
  • 3 min read

Imatge de l'entrada d'un Supermercat DIA 'market' | CATALUNYA DIARI

 

La cadena de Supermercats DIA ha iniciat un procés de venda de 258 botigues el qual vol finalitzar al més aviat possible. De moment s’han mostrat interessats al voltant de 30 compradors, entre els quals no figura Mercadona.

 

La majoria d’aquestes empreses es dediquen al sector de distribució ‘retail’, i n’hi ha tant de nacionals com d’estrangeres. Sembla que el desinterès de Mercadona recau en què la superfície i la ubicació de les botigues en venda no compleix amb el seu model de negoci.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Així doncs, l’objectiu de DIA és vendre les 258 botigues les quals estan distribuïdes per tota Espanya, a més de procurar garantir els contractes laborals durant el procés de canvi de propietari.

 

 

Desapareixeran 250 supermercats DIA a tot el país

Tot i que no s’ha establert un termini límit per acabar les negociacions, la finalitat és dur a terme la transacció com més aviat millor per evitar més rumors i especulacions. Fonts properes al procés de venda han explicat que la rapidesa variarà segons la quantia del traspàs.

 

Imatge de l'interior d'un Supermercat DIA

Imatge de l'interior d'un Supermercat DIA | CEDIDA

 

 

Com hem comentat anteriorment, l’objectiu és vendre el màxim de botigues dins de les 258, i tancar aquelles que no hagin canviat de propietari. Ahir els sindicats UGT i Fetico van arribar a un acord amb DIA perquè l'‘Expediente de Regulación de Empleo’ (ERE) no repercuteixi a la majoria als 2.064 treballadors. Així doncs, la reestructuració de la plantilla afectarà un total de 1.064 treballadors, entre els quals trobem 40 casos de prejubilació.

 

Compensació i recontractació per als treballadors

Encara que l’acord no ha estat sostingut per CC.OO., s’ha establert una compensació econòmica de 33 dies per any treballar, fins a un màxim de 24 mensualitats. A més a més, hi ha la possibilitat d’una contractació a dues empreses de recol·locació durant un període d’entre 9 i 12 mesos per a empleats majors de 45 anys.

 

A banda d’això, pels treballadors el contracte dels quals finalitza d'aquí poc, Supermercats DIA es farà responsable de pagar el Conveni Especial de la Seguretat Social per a majors de 55 anys fins als 63, per als majors de 61 fins als 64 i per a majors de 62 fins als 65.

 

Una bona notícia és que aquells treballadors que aconsegueixin una vacant en un altre magatzem que requereixi el trasllat del seu domicili, l’empresa es farà càrrec de la despesa de la mudança i el pagament de 2.000 euros de lloguer.

 

No hi ha acord amb CCOO

 

Una treballadora fent reposició en un dels establiments de Supermercats DIA

Una treballadora fent reposició en un dels establiments de Supermercats DIA | DIA

 

El sindicat de CC.OO. ha pres la decisió de no subscriure l’acord perquè considera aquestes mesures «traumàtiques, preses injustificades, falta de plans concrets i indeterminació». A més, acusa DIA de no garantir la possibilitat de tornar a obrir un ERE d’aquí a un any.

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *