Sense Categoria

Nombroses activitats per celebrar el 25è Mercat Medieval d’Almenar

LleidaDiari
  • juny 9, 2021
  • 3 min read
Nombroses activitats per celebrar el 25è Mercat Medieval d’Almenar

La 25a edició del Mercat Medieval d'Almenar se celebrarà els dies 12 i 13 de juny i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

 

Jordi Verdú ha destacat l'esforç que des de l'organització han fet per programar les activitats d'aquest Mercat que celebra el seu 25è aniversari, en un any difícil, però en què es demostra les ganes que té la gent de tornar a la normalitat”.

 

Així, ha dit que el fet que hi hagi 50 paradistes parla d'aquesta voluntat de valorar el Mercat, i s'ha felicitat pel fet que més de 100 voluntaris participin en l'organització de les activitats durant el cap de setmana.

 

Aquestes activitats s'iniciaran dissabte, amb una cercavila a càrrec de 'La Cremallera Teatre', que amenitzarà tot el cap de setmana.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Entre les activitats més destacades —les més concorregudes de les quals es faran a la Bassa, per qüestió d'espai i de seguretat — hi ha el lliurament de premis del VI Concurs de Punts de Llibre Almenar medieval, organitzat per la Biblioteca Ramon Berenguer IV, tal com ha explicat Teresa Malla.

 

A la tarda (18.00 hores) està prevista la visita de la Cort Reial, al mercat, i a la nit (22.00 hores), un espectacle de foc representant Almenara la Vella, amb 'Alma Cubae', a la Bassa.

Nombroses activitats per celebrar el 25è Mercat Medieval d’Almenar

Nombroses activitats per celebrar el 25è Mercat Medieval d'Almenar | LleidaDiari.cat

 

L'activitat 'Com vestir el Cavaller'

Per diumenge s'ha organitzat l'activitat 'Com vestir el Cavaller', amb Alma Cubae (11.30 hores), el 'Judici per combat', a la plaça de la Vila (17.15 hores); la representació de 'Les 100 famílies' (18.00 hores) i la 'Batalla final' (19.45 hores), abans de fer la cercavila final, “una oferta àmplia i variada per als visitants en un any molt especial, després dels costos que han suposat la pandèmia sanitària”, ha dit Montse Carbonell.

 

Paral·lelament, s'han previst altres activitats, com la visita dels banys jueus a Casa Bepet i l'exposició de l'AMPA de l'Escola bressol Bambarol i de l'AMPA de l'Escola; el carrer de les bruixes durant el transcurs del mercat, al carrer Sant Antoni de Pàdua; jocs de fusta càrrec de Festa i Fusta, a la plaça Sant Antoni; partides d'escacs, als porxos de l'Ajuntament; tirades de bitlles, a la placeta del carrer Balmes i diversos tallers d'artesà de canyissos, matalasser, fuster, apicultor, ceramista, filadora, saboner i orfebreria.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *