La Noguera s’ha despertat aquest matí coberta de boira

Imatge de la boira a Les Avellanes

Imatge de la boira a Les Avellanes | @PostureigLleida

 

Diuen que el temps està boig i, sovint, no hi falta raó. I és que aquest matí la localitat de la Noguera de Les Avellanes s'ha despertat amb una estampa d'allò més hivernal: amb boira!. Sens dubte ha estat una imatge que ha sorprés a tots els que han passat per allà i, com no podria ser d'una altra manera, les xarxes socials s'han fet ressò.

 

Un d'ells ha estat el Postureig de Lleida, que ha compartit la imatge d'una carretera completament inundada de boira. En el text que acompanyava la foto, el popular personatge lleidatà manifestava: Lo @_jos.boom m'ensenya que avui 18 d'agost a Les Avellanes tenien aquesta boira… No sé si dir-li «quina desgràcia» o «quina sort!».

 

En ple mes de juny Lleida també es va despertar coberta de boira

Però aquesta no ha estat la única vegada la demarcació de Lleida s'ha despertat plena de boira en mesos d'estiu. Concretament, després d'unes setmanes d'intenses pluges, calamarsades i unes temperatures un pèl fresques per l'època de l'any, Lleida es va despertar el passat 7 de juny amb boira. Aquesta va ser la sorpresa que es van endur els lleidatans que en llevar-se van descobrir que, pot ser, l'hivern està més a prop del què ens pensem.

 

Tot i que a Lleida la boira és un denominador comú de la seva climatologia, el cert és que mai deixa de sorprendre si es presenta a escassos dies de començar l'estiu. Malgrat aquesta estampa poc habitual de primera hora del matí, el sol s'ha apoderat del cel lleidatà i, de moment, s'espera una certa millora de les temperatures per a les pròximes hores. 

 

Previsió per al diumenge

Després d’un dissabte en el que encara hem tingut alguns ruixats conseqüència del front que ens va creuar divendres, el temps seguirà millorant de forma clara aquest diumenge. S’espera un dia de sol, tot i el pas d’alguns núvols alts i prims poc importants, amb temperatures que pujaran més.

 

A més, creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat feble i aïllat al Pirineu. Poca cosa en general, amb nuvolositat que, tot i augmentar a la tarda a punts de l’interior de la meitat nord, acabarà desapareixent.