La Noguera acollirà la III Fira de la Sal de les Avellanes el pròxim 4 de novembre

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, ha presidit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la III Fira de la Sal de les Avellanes, a la comarca de la Noguera, que se celebrarà el 4 de novembre, i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, així com del Consell Comarcal de la Noguera i de l'Associació de Diabètics de Lleida (ADC Lleida). El vicepresident i també alcalde de Penelles ha estat acompanyat pel tinent d'alcalde de l'Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, Miquel Marcelino, i del regidor Josep Borràs. En la seva intervenció, Bergós ha valorat el paper de les fires com la de les Avellanes «perquè ensenyen el que som i el que tenim» i ha refermat el suport que la Diputació de Lleida dona a les mostres i fires del territori al llarg de l'any.

 

Organitzada per l'Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, i amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals i comarcals, la fira ofereix al visitant la possibilitat de conèixer la història d'aquest producte, així com l'entorn i el patrimoni dels quatre nuclis que formen el municipi (les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal). Tal com ha explicat el tinent d'alcalde, Miquel Marcelino, hi participaran una trentena de paradistes, i també s'hi han previst activitats i exposicions d'artistes comarcals pels carrers i places del poble. Com en l'edició anterior, la Fira de la Sal també tindrà un vessant solidari, amb la recollida de fons que aquest cop es destinaran a l'Associació ADE Lleida, dedicada a la diabetis.

 

Tal com s'ha posat de manifest en la roda de premsa, les salines de les Avellanes formen part de les tres que en aquests moments s'estan recuperant a les comarques de Lleida, i la producció anual mitjana de sal que produeixen és de 3.500 quilos anuals. Les altres dues salines en recuperació estan situades al Pallars Sobirà i al Solsonès. Per a més informació sobre el programa de la Fira de la Sal de les Avellanes els organitzadors remeten al web de l'Associació Ascalfò.