Sense Categoria

La Nit dels Investigadors de la UdL ve carregada de tallers i xerrades

Avatar
  • setembre 19, 2018
  • 2 min read

Els drons van tenir molt èxit entre els petits l'any passat | GREiA – UdL

 

La construcció de cases sostenibles, els cultius 'in vitro' sense terra o l'alimentació a la Prehistòria són algunes de les ofertes de la Universitat de Lleida (UdL) per a la Nit Europea dels Investigadors, que se celebrarà el divendres, 28 de setembre. Organitzada pel grup de recerca GREiA de la UdL, el seu programa inclou un total de tres xerrades i dotze tallers. Les activitats són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Per primer cop s'han afegit unes jornades preesdeveniment, els dies 21 i 22, emmarcades en el 9è Obert Centre Històric.

 

El punt neuràlgic serà el campus de Cappont, on es faran sis tallers. El Fruitcentre del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida n'acollirà cinc, de la mà de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), un altre sobre les neurones. Pel que fa a les activitats prèvies, la majoria es concentren el divendres 21 a l'Orfeó Lleidatà. Destaca l'experiència de controlar un cotxe d'Scalextric amb la ment, a través de biosensors que s'utilitzen per a mesurar l'activitat cerebral.

 

Les diferents experiències que es podran viure a la Nit Europea dels Investigadors

Els participants en el taller de construcció sostenible podran veure en acció una càmera termogràfica, que permet detectar l'espectre electromagnètic infraroig. I els que optin pel taller Concentrant el sol construiran un camp termosolar amb retallables. L'aprenentatge de l'anglès, el joc tradicional o el calibratge de fruita són altres de les propostes.

 

La iniciativa coordinada pel GREiA compta amb la col·laboració d'altres centres de recerca de la UdL i d'institucions com la Generalitat, la Diputació de Lleida o l'Ajuntament. La Nit Europea dels Investigadors se celebra simultàniament en més de 280 ciutats amb l'objectiu d'apropar la ciència, la recerca i la tecnologia a la ciutadania. A Catalunya, enguany porta el lema «La recerca, patrimoni de tothom». Si t'agrada la ciència, no pots deixar passar aquesta oportunitat de viure-la d'una forma única i especial. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *