Neurolleida engega el pla Neuroactiva’t per a promoure l’envelliment actiu

Aspid, a través del servei NeuroLleida, ha posat en marxa el projecte Neuroactiva't: Promoció d'envelliment actiu, un programa adreçat al col·lectiu de la gent gran que es portarà a terme al Pla d'Urgell, la Noguera, el Segrià i l'Urgell i que té com a objectiu principal fomentar l'envelliment actiu i l'autonomia de les persones grans.

 

La iniciativa, que es reprèn després de la llarga aturada provocada per la pandèmia, es vehicula a través de 10 tallers (3 de mindfulness, 4 d'activitat física i memòria, i 3 per a persones amb deteriorament cognitiu lleu) i 15 conferències, amb un total de 423 participants. Neuroactiva't, un projecte aprovat per la Fundació “La Caixa” amb 16.520 euros, s'executarà durant el 2022 i el primer trimestre del 2023.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'una xerrada d'Aspid

Neurolleida engega el pla Neuroactiva't per a promoure l'envelliment actiu | LleidaDiari.cat

 

El programa és presencila i vol fomentar l'envelliment actiu mitjançant el desenvolupament d'activitats que ajudin a optimitzar les oportunitats de salut, l'empoderament i el benestar emocional, posant especial èmfasi en les noves necessitats i dificultats que ha trobat la gent gran arrel de la pandèmia. El programa multicomponent inclou un conjunt ampli d'activitats i suports adreçats a manteniment de l'autonomia personal, el benestar emocional, el foment de les relacions interpersolnals i la prevenció de situacions de fragilitat i vulnerabilitat.

 

3 eixos d'actuació

El programa es desenvoluparà sobre 3 eixos d'actuació: empoderament, manteniment i benestar emocional. L'empoderament de la persona gran es treballarà a través de cicles de conferències en els quals es donarà la informació sobre els hàbits de vida saludables. El manteniment i/o millora de l'estat de salut s'assolirà a través de tallers pràctics d'activitat física i cognitiva. Finalment, el benestar emocional es potenciarà a través de tallers de mindfulness.

 

Els objectius específics del projecte són millorar la capacitat cognitiva, millorar la capacitat física, afavorir el benestar emocional i la satisfacció personal, incrementar els coneixements dels participants sobre els estils de vida saludables i potenciar l'activació i vinculació social i les relacions interpersonals. Neurolleida és el servei d'ASPID nascut l'any 2012 especialitzat en l'atenció a persones amb patologies neurològiques per mitjà de valoracions, tractaments, activitats de prevenció i formació.