La neu ‘atrapa’ una quinzena de veïns d’un municipi del Pallars

La neu ‘atrapa’ una quinzena de veïns d’un municipi del Pallars

Uns 15 veïns aïllats a Mencui (municipi de Soriguera) a causa del mal estat dels accessos | LleidaDiari.cat

El camí de terra amb què compta Mencui com a únic accés està totalment anul·lat a causa de la neu i el gel, de manera que els quinze veïns de la població ara estan aïllats sense poder desplaçar-se als llocs de treball o a les localitats on hi ha els serveis essencials.

 

Des de l'Ajuntament de Soriguera s'han fet gestions al CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) que han ofert l'ajut dels agents rurals, però que tampoc hi poden accedir, els bombers s'han ofert per si fa falta portar productes urgents amb helicòpter, ja que ni els camions llevaneus ni els dels bombers no poden accedir-hi pel gel i pel mateix estat de la via.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Denuncien la falta d'inversió per part de la Generalitat de Catalunya

Ja fa anys que el consistori i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà denuncien la falta d'inversió per part de la Generalitat de Catalunya per arreglar aquests accessos, ja que l'Ajuntament de Soriguera no pot assumir el cost de 300.000 euros, necessaris per adequar la via. El consistori i el Consell Comarcal consideren que aquestes inversions són essencials per evitar el despoblament que aquestes comarques estan patint des de fa anys.

 

Altres afectacions per la neu

La demarcació de Lleida ha estat una de les grans afectades per la nevada del temporal Filomena. De fet, aquest dilluns al matí no han pogut obrir tres centres escolars del Segrià i les Garrigues i es mantenen tallades fins a cinc carreteres. Altrament, és necessari l'ús de cadenes en altres vies lleidatanes, les quals, s'han vist especialment afectades per la neu i el gel.