Lleida

Molt necessari: Neix a Lleida un projecte pioner de suport al final de la vida i el dol

Mon&Dol és un centre de salut que oferirà diferents teràpies holístiques i integratives

Marta Romera
  • gener 24, 2023
  • 2 min read
Molt necessari: Neix a Lleida un projecte pioner de suport al final de la vida i el dol

La demarcació de Lleida comptarà amb un servei d’acompanyament al dol a domicili a través de la iniciativa privada de Mon&Dol. L’empresa pretén cobrir un buit present en la societat actual, seguint el model d’altres projectes de caràcter privat que ja existeixen en altres indrets, centrant-se en les necessitats emocionals de la persona i les seves famílies.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Remei Capitan, especialista en acompanyament integral al dol i impulsora d’Agraïments, primera empresa catalana especialitzada en organització de cerimònies de comiat personalitzades, acompanyarà a domicili a les persones al final de la seva vida. Ho farà juntament amb la intervenció d’una infermera, ja que Mon&Dol és un centre que compta amb un equip multidisciplinari format per, a més de Remei Capitan, dues infermeres, una psicòloga sanitària i un osteòpata holístic, tots ells especialitzats en acompanyament al dol. L’empresa ofereix els seus serveis a les noves instal·lacions de l’Avinguda Artesa 43 de Lleida i també a domicili.

 

A més d’acompanyar les persones al final de la vida amb les seves necessitats emocionals al centre, Mon&Dol destaca per la seva tasca divulgativa amb accions comunitàries com xerrades i activitats, que pretenen apropar i visibilitzar la mort i el dol a la societat, tot trencant tabús i contribuint a la normalització del procés de dol. Així mateix, l’empresa lleidatana oferirà formació presencial i en línia a professionals de diferents àmbits en la temàtica del dol. Mon&Dol, liderat per la seva fundadora Montse Robles, que també és presidenta de la Federació Espanyola de Dol Gestacionals, Perinatal i Neonatal, crearà unes beques socials per facilitar l’accés a persones sense recursos, fruit del seu marcat compromís social.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *