Neix a Lleida la nova cervesa artesana ‘Pallaresa’

Fa dècades que la família Pifarré, de l'Horta lleidatana, cultiva ordi cerveser per alimentar les seves vaques. Els germans Pere, Carlos i Joan s'han decidit a transformar aquest ordi en una cervesa artesana de proximitat, amb el nom de 'Pallaresa' que es presentarà durant la Fira de Sant Miquel.

 

La presentació de la cervesa es farà el dissabte 2 d'octubre en el marc de la Fira de Sant Miquel. Serà a les 18.30 h en l'estand de la Paeria que dedica el dissabte a l'Horta de Lleida. Allí es podrà compartir la presentació de la cervesa “pallaresa” i fer-ne una degustació.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La raó del seu nom, 'Pallaresa', és perquè en el seu projecte de granja visitable tenen 11 races diferents de vaques, però n'hi ha una de molt especial per a ells. Aquesta és la raça pallaresa, una espècie ancestral i autòctona del Pirineu lleidatà que està en perill d'extingir-se. Aproximadament en queden 30 exemplars. El 2016 Granja Pifarré va incorporar una vedella de raça pallaresa amb la iniciativa de donar suport a la tasca de recuperació d'aquesta raça lligada a la tradició ramadera del Pallars.

Neix a Lleida la nova cervesa artesana ‘Pallaresa’

Neix a Lleida la nova cervesa artesana 'Pallaresa' | LleidaDiari.cat

 

La gent del Pallars va aportar cultura ramadera a l'Horta

Des de Granja Pifarré recorden que entre els anys 50 i 60 Lleida va acollir milers de pallaresos i pallareses que van abandonar la duresa del Pirineu per establir-se en una plana pròspera que s'havia activat econòmicament gràcies a la fruita. La gent del Pallars va aportar cultura ramadera a l'Horta i en moltes explotacions ens van fer granges de vaques i altres. Una d'aquestes famílies van ser els Vidal, la rama materna dels germans Pifarré.

 

La fórmula Pilsen amb la qual han elaborat aquesta cervesa és originària de la República de Txeca. Les Pilsen són cerveses lager o de baixa fermentació, concretament a 2º o 3º. El seu origen el trobem a Pilsen, ciutat situada a l'actual República Txeca. El mestre cerveser alemany Joseph Groll que estava treballant en aquesta ciutat, va crear aquesta fórmula magistral molt innovadora per l'època. Va idear una lager daurada i transparent de manera innovadora perquè les cerveses eren més fosques i tèrboles en aquell temps.

 

Una cervesa totalment natural

La cervesa Pilsen 'Pallaresa' és una cervesa totalment natural, sense cap classe d'additiu ni conservant, fresca, de color daurat, de gust agradable i amb poc llúpol, la qual cosa la fa poc amargant i més agradable a la majoria de paladars. Es tracta d'una cervesa artesana filtrada per decantació i sense mètodes industrials. També és una cervesa de llarga maduració en celler.

 

La factoria de cerveses artesana Click&Brew i Granja Pifarré han elaborat aquesta Pilsen 'Pallaresa' amb ordi cerveser de l'Horta de Lleida. Ho han fet pensant en un tipus de cervesa natural, de bon paladar, fresca i apta pel gran públic.

 

Granja Pifarré disposa de segell de venda de proximitat del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Per aquest motiu podrà vendre la seva cervesa i altres productes de l'hort als visitants del projecte Engranja't a l'Horta, a qui visiti el Laberint de l'Horta o durant altres activitats i tallers que es facin a la Granja Pifarré. Aquesta nova iniciativa anima a confiar en els productes de qualitat i a anar donant entitat a la Marca Horta de Lleida.