Sense Categoria

Neix ‘Correpallars’, la lliga pallaresa de curses de muntanya

LleidaDiari
  • maig 30, 2012
  • 3 min read
Neix ‘Correpallars’, la lliga pallaresa de curses de muntanya

Neix ‘Correpallars’, la lliga pallaresa de curses de muntanya| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la primera edició de la Lliga pallaresa de curses de muntanya ‘Correpallars’, un projecte esportiu, cultural i muntanyenc que se celebra per primera vegada a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

La Lliga pallaresa de curses de muntanya Correpallars està formada per cinc curses, que es poden fer caminant o corrent:

– Espardenyada: se celebrarà el dia 30 de juny, en el marc de la XXXIV Diada dels Raiers.

– Camí a les trinxeres: es farà el dia 22 de juliol en el marc de la festa major de la Pobla de Segur.

– III Vertical Cabanera: la sortida serà a Capdella el dia 28 de juliol a la III Vertical Cabanera (1.463 metres de desnivell, 5.200 metres de distància).

– Cuca de Llum: es farà l’11 d’agost a Talarn i de nit.

– Rialp Matxicots: se celebrarà els dies 15 i 16 de setembre, per finalitzar el campionat.

 

La Lliga pallaresa de curses de muntanya 'Correpallar's dóna l’oportunitat d’escollir entre tres modalitats: Ultratrail de 85 quilòmetres, una marató de 42 quilòmetres i una cursa popular de 15 quilòmetres. El lliurament de trofeus es farà el diumenge, 16 de setembre a Rialp.
 
 
Presentació del 'Correpallars'

L’acte de presentació ha comptat amb la participació dels diputats de CiU, Gerard Sabarich i Xavier Pont; el representant territorial d’Esport a Lleida, Joaquim Perisé; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, i un dels membres de la comissió de la Lliga Vall Fosca, Josep Llovich.

El diputat Gerard Sabarich ha indicat que es tracta d’un projecte nou que acull un total de 5 curses de muntanya que permeten promocionar la pràctica de l’esport i també donar a conèixer el territori lleidatà. Una iniciativa que neix dels organitzadors d’algunes de les diferents curses de muntanya que es fan a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, dels ajuntaments i dels consells comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

El diputat Xavier Pont ha destacat que els diferents graus de dificultat de les curses i la possibilitat de fer-les caminant fa possible que aquesta iniciativa estigui oberta a tothom, ja que a més del component competitiu inclou també el component de lleure.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *