Nefasta notícia per a tots els bars d’Espanya en ple confinament

Gots en una taula de bar

El confinament ja ha originat el tancament definitiu de l'entorn de 15.000 bars, un 5% del total  | EP

 

La crisi del coronavirus està deixant a la nostra economia en una situació molt delicada. El PIB ha caigut -13,4% i ens trobem en un escenari mai vist en el nostre país. No només parlem de les pèrdues que s'estan produint durant l'etapa del confinament, sinó les que se seguiran registrant quan comencem la desescalada. A hores d'ara, tots som conscients que no podrem tornar a la normalitat fins que es trobi una vacuna eficaç, de manera que l'escenari de futur per a molts sectors estratègics al nostre país és realment negre.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

La nostra economia és molt fràgil perquè depèn enormement de sectors com la indústria turística i hostalera, que no es recuperaran tan de pressa com altres sectors i seguiran generant pèrdues malgrat la progressiva relaxació del confinament.

 

Aquests dos sectors que van pràcticament de la mà es caracteritzen per l'estacionalitat dels seus serveis, depenent en gran manera de la temporada estival i altres dates assenyalades com la Setmana Santa, un període que aquest any s'ha tancat amb pèrdues milionàries.

 

El problema de l'estacionalitat es tradueix en la temporalitat de les contractacions. D'aquesta manera, la gran majoria d'empleats en aquests sectors signen contractes temporals en funció del cicle de treball, una situació que sense cap mena de dubte mantindrà a moltes persones fora del mercat laboral.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Destrucció d'ocupació en el sector hostaler

D'acord amb una macroenquesta realitzada per Hostaleria d'Espanya, el confinament ja ha originat el tancament definitiu de l'entorn de 15.000 bars, un 5% del total. Aquests establiments s'han vist amb l'obligació de tancar les seves portes de forma permanent davant la impossibilitat d'assumir les despeses del negoci sense generar cap ingrés.

 

A propòsit d'això, les previsions, lluny de millorar, auguren un futur encara més complicat per al sector. Segons la mateixa enquesta, el 58,9% dels establiments hauran de reajustar la plantilla a conseqüència del confinament i, en cas que la reactivació de l'activitat sigui molt lenta, podria obligar a tancar a 40.000 bars espanyols, el 15% del total.